Αυτή η συνταγή προτείνει τυρί τριμμένο στα κεφτεδάκια και όχι αυγό. Η μείξη βούτυρου και λεμονιού, επίσης, στο τηγάνισμα, θα σας δώσει μια άλλη προοπτική.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά (μοσχάρι και χοιρινό, ή γαλοπούλας αν προτιμάτε)
- 1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο (τσένταρ, προβολόνε)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο+2 για το τηγάνισμα
- 1 πρέζα μπούκοβο, πιπέρι και αλάτι
- 1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε βαθύ μπολ συνδιάστε όλα τα υλικά μαζί, και το τυρί -Ζυμώστε ελαφρά να μη σφίξει πολύ ο κιμάς
- Σε τηγάνι ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Τηγανίστε για 5-8 λεπτά τα κεφτεδάκια σας
- Λίγο πριν το τέλος ρίξτε 1 κουταλιά βούτυρο και χυμό λεμονιού -Σε 1 λεπτό θα δώσουν απίστευτη γεύση
- Συνδιάστε τα με μακαρόνια (πραγματικά ή μακαρόνια κολοκυθιού) -Αφού βράσουν ρίξτε τα στο τηγάνι να πάρουν γεύσεις και προσθέσε μαϊντανό
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο