Μακαρόνια με χοιρινό ραγού - iefimerida.gr

Μακαρόνια με χοιρινό ραγού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιο ιταλικό πιάτο δεν υπάρχει. Βέβαια οι Ιταλοί χρησιμοποιούν κυρίως χοιρινό λουκάνικο σε αυτή τη σάλτσα, εμείς θα βάλουμε και χοιρινό κρέας.

Υλικά

  • Μισό κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, 1 καρότο, 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 ώριμη ντομάτα + 1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης, θυμάρι, ρίγανη
  • Μακαρόνια τύπου fettucini
  • Αφθονη παρμεζάνα για τρίψιμο
  • 1 λουκάνικο χοιρινό
Μακαρόνια με χοιρινό ραγού  | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ροδίστε καλά το χοιρινό σε χύτρα με το ελαιόλαδο -Βάλτε το στην άκρη
  • Στην ίδια κατσαρόλα, βάλτε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα σκόρδα με λίγο αλάτι, χαμηλώστε τη φωτιά
  • Αφήστε να ροδίσουν απαλά, ανακατέψτε συχνά, για 8 λεπτά
  • Προσθέστε το κρασί, αφήστε ακόμη 5 λεπτά
  • Τώρα προσθέστε τη ντομάτα σε κύβους, τη σάλτσα ντομάτας, δάφνη, θυμάρι, ρίγανη
  • Ανοίξτε το λουκάνικο, κόψτε σε μικρά κομματάκια το κρέας του, ρίξτε το στην κατσαρόλα
  • Προσθέστε και το κρέας, χαμηλώστε κι άλλο τη φωτιά και βράστε για 3-3,5 ώρες
  • Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας: πολλές ώρες βράσιμο
  • Οσο βράζει, δοκιμάστε και προσθέστε αν χρειάζεται, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό
  • Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, όπως λέει το πακέτο
  • Η σάλτσα ραγκού πρέπει να μην έχει υγρά -Ρυθμίστε τη φωτιά αναλόγως
  • Σερβίρετε τα μακαρόνια με ραγκού και άφθονη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Μακαρόνια με χοιρινό ραγού  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή μακαρόνια χοιρινό ραγού
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ