ΝΔ: Ο Τσίπρας πλέον θυμίζει τον Νέρωνα -Πανηγυρίζει την ώρα που καταστρέφει τη χώρα - iefimerida.gr

ΝΔ: Ο Τσίπρας πλέον θυμίζει τον Νέρωνα -Πανηγυρίζει την ώρα που καταστρέφει τη χώρα

Φωτογραφία: eurokinissi
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Τον Ιούλιο του 64 μ.Χ. ξεσπά στη Ρώμη η μεγάλη πυρκαγιά που καταστρέφει την Αιώνια Πόλη. Υπεύθυνος για τον εμπρησμό θεωρείται ο Νέρων. Ιστορικά έχει επικρατήσει η εικόνα του ρωμαίου αυτοκράτορα την ώρα της πυρκαγιάς, που διήρκησε 6 μέρες, να παρακολουθεί το καταστροφικό της έργο και να απαγγέλει στίχους παίζοντας τη λύρα του.

Σαν έναν άλλον Νέρωνα, που πανηγυρίζει για τις επιτυχίες της κυβέρνησης του την ώρα που η ελληνική οικονομία δέχεται καταστροφικά χτυπήματα, παρομοιάζουν στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Αλέξη Τσίπρα.

Χθες στη Λεωφόρο Αθηνών ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου βούλιαζε κάτω από τις 600 μονάδες και οι τραπεζικές μετοχές απαξιώνονταν, ενώ το επιτόκιο δανεισμού των ελληνικών ομολόγων καθιστούσε απαγορευτική την έξοδο της χώρας στις αγορές. Την ίδια ώρα στη λεωφόρο Συγγρού –στη γενική γραμματεία ενημέρωσης- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλούσε για προϋπολογισμό δημοσιονομικής επέκτασης και σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας, εξυμνώντας τα οικονομικά επιτεύγματα της κυβέρνησης. Δυο παράλληλοι κόσμοι, όπως το έθετε στέλεχος ΝΔ, «η πραγματική οικονομία και η προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι πλέον πεποίθηση ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα ναρκοθετήσουν την επόμενη ημέρα της χώρας, ειδικά στον τομέα της οικονομίας. Σε πρώτη φάση προχωρώντας σε ένα κύμα παροχολογίας, «προσπαθώντας να διασωθούν στις εκλογές». Με υπερπλεόνασμα προερχόμενο από την υπερφορολόγηση, την αφαίμαξη της οικονομίας και την υπονόμευση της ανάπτυξης, όπως σχολιάζουν στην Πειραιώς.

Ταυτόχρονα εκτιμάται ότι το Μαξίμου κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, ώστε σε δεύτερο χρόνο, να σκάσουν στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης. Η χώρα έχει μείνει απροστάτευτη έναντι των αγορών, εξαιτίας καθυστερήσεων στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων υπάρχει κίνδυνος να τεθεί μην γίνει η επιστροφή των κερδών της Ε.Κ.Τ. στην Ελλάδα και οι οφειλές των πολιτών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία αυξάνονται διαρκώς.

Στη ΝΔ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται και οι συζητήσεις περιστρέφονται στην αναζήτηση λύσεων. Λύσεις οι οποίες θα πρέπει να μην θέτουν σε αμφιβολία το βασικό προγραμματικό στόχο που είναι η μείωση της φορολογίας και των εισφορών ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ