Αλέξης Τσίπρας: Φώτη, βρες τον εαυτό σου – Αλέκα, σοβαρέψου - iefimerida.gr

Αλέξης Τσίπρας: Φώτη, βρες τον εαυτό σου – Αλέκα, σοβαρέψου

Αλέξης Τσίπρας: Φώτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να ενισχυθεί, για να αναδειχθεί η Αριστερά πρωταγωνίστρια των εξελίξεων, ώστε να «απαλλάξει τη χώρα από το Μνημόνιο και να δώσει προοπτική και ελπίδα στην Ελλάδα και την Ευρώπη», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώθηκαν στις κυβερνητικές βλέψεις που τρέφει το κόμμα του. Τόνισε πως η Αριστερά πρέπει να γίνει πυρήνας ενός «νέου συνασπισμού εξουσίας», χαρακτηρίζοντας την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφο διακυβέρνησης κι όχι διαμαρτυρίας.

Για τις εκλογές της 6ης Μαϊου, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Είναι προφανές ότι το πολιτικό κατεστημένο θα απειλήσει και θα εκβιάσει την ψήφο του λαού. Όχι γιατί κινδυνεύει η Ελλάδα από το Μνημόνιο, αλλά επειδή κινδυνεύουν οι ίδιοι και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Η "κοινοπραξία" ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και το δίδυμο Βενιζέλος- Σαμαράς, θα εξαντλήσουν τις τελευταίες δυνατότητες και τα όπλα που έχουν, τον φόβο και την κινδυνολογία, για να εκβιάσουν τους ψηφοφόρους».

Σχολιάζοντας τα υψηλά ποσοστά που εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε: «Είναι κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερη υπευθυνότητα για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού. Η μόνη υπόσχεση που δίνουμε είναι ότι δεν θα τον διαψεύσουμε».

«Επίθεση ενότητας» σε ΔΗΜΑΡ - ΚΚΕ

Σε ότι αφορά το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική (εμφανώς σκληρότερη για το κόμμα της Αλέκας Παπαρήγα), συνοδευόμενη από νέες εκκλήσεις για «ενότητα της αντιμνημονιακής Αριστεράς», καθώς και από τη διαπίστωση ότι οι «πολίτες θέλουν συνεργασία». Κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη να «έρθει στην πλευρά που ανήκει» και σχολίασε την πολιτική του ΚΚΕ με την αποστροφή πως το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στην Ικαρία ή το '89, αλλά το αν θα ζει ο λαός με αξιοπρέπεια. «Η κυρία Παπαρήγα είναι σε δύσκολη θέση και αμύνεται με επιχειρήματα που στερούνται σοβαρότητας», είπε ο κ.Τσίπρας.

Ως προς την προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε εκ των προτέρων «πρόκληση για το λαό» οποιαδήποτε ροπή προς δαπανηρές εκλογές. Ζήτησε ισότιμη μετάδοση των θέσεων των κομμάτων σε όλα τα ΜΜΕ. Ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υ θα προτείνει ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, με θεματικές συζητήσεις.

Στο επίκεντρο των δηλώσεων του κ. Τσίπρα τέθηκε και το θέμα της ακρίβειας. «Η μόνη τιμή που μειώνεται είναι η τιμή της εργατικής δύναμης και αυτός ήταν και είναι ο στόχος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ενδεικτική της κυβερνητικής αναλγησίας είναι η προαναγγελία νέων αυξήσεων στους λογαριασμούς ΔΕΗ».

Αναλύοντας τις προτάσεις του για τη «χαλιναγώγηση» της ακρίβειας, ο κ. Τσίπρας αξίωσε μεταξύ άλλων: Αρση φορολογικών αδικιών, θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, νομοθεσία για τον έλεγχο των καρτέλ, συντονισμό όλων των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους για τον έλεγχο των τιμών, αλλά και της ποιότητας των προϊόντων. Επίσης, άμεση μείωση του αντιτίμου στα διόδια με επαναδιαπραγμάτευση των σχετικών συμβάσεων, μείωση στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και «πάγωμα» των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ