Τελευταία, σιτηρά όπως η κινόα και το φαγόπυρο κερδίζουν έδαφος ως υγιεινές τροφές που μπορούν να αντικαταστήσουν υδατάνθρακες όπως το ρύζι και τα μακαρόνια.
Είναι γευστικά και μπορούμε να φτιάξουμε σαλάτες ή να τα προσθέσουμε ως sides στα πιάτα μας.
Τώρα, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε το freekeh.
Προφέρεται «φρίκε ή φαρίκ» και πρόκειται για μια νόστιμη ποικιλία σιταριού.
Το freekeh προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, είναι αρχαίο αραβικό πιάτο και φτιάχνεται από πράσινο σκληρό στάρι.
Στη συνέχεια, ψήνεται και τρίβεται ώστε να αποκτήσει μια τραγανή, ελαφρώς καπνιστή γεύση.
Αν έχεις βαρεθεί το καστανό ρύζι ή ακόμη και την κινόα, που αποτελεί big trend, το freekeh αποτελεί μια πολύ καλή γευστική εναλλακτική.
Διαβάστε για το freekeh, το αρχαίο superfood που ήρθε να αντικαταστήσει την κινόα στο bovary.gr