Το Πακιστάν αρνείται ότι συμμετείχε στη δολοφονία του Μπιν Λάντεν - iefimerida.gr

Το Πακιστάν αρνείται ότι συμμετείχε στη δολοφονία του Μπιν Λάντεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του Πακιστάν διέψευσε τις εικασίες ότι η στρατιωτική ενέργεια των αμερικανών καταδρομέων που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, ήταν μια κοινή επιχείρηση των ΗΠΑ με το Πακιστάν.

Ο Ασίφ Αλί Ζαρνταρί δήλωσε στην Ουάσινγκτον Ποστ ότι οι αρχές του Πακιστάν αγνοούσαν την τύχη του ηγέτη της Αλ Κάϊντα,που σκοτώθηκε σε κρυσφήγετο που χρησιμοποιούσε επί 5 χρόνια σε μια πόλη, περίπου δύο ώρες βόρεια της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

"Δε βρισκόταν πουθενά, όπου εμείς πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να ήταν, αλλά τώρα έχει πεθάνει ", έγραψε ο Αλί Ζαρνταρί. " Αν και τα γεγονότα της Κυριακής δεν ήταν μια κοινή επιχείρηση, μια δεκαετία συνεργασίας και αλληλοβοήθειας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Πακιστάν οδήγησε τελικά στην εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν και στην εξάλειψη της απειλής που όλο αυτό το διάστημα συνέχιζε να αποτελεί για τον πολιτισμένο κόσμο ".

Η αποκάλυψη ότι ο αρχηγός της Αλ Κάιντα κρυβόταν κοντά στο Ισλαμαμπάντ έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση του Πακιστάν και ο Ασίφ Αλί Ζαρνταρί υπογραμμίζει πως η χώρα του είναι ίσως το μεγαλύτερο θύμα της τρομοκρατίας. Όπως σημειώνει, το Πακιστάν δεν υπήρξε ποτέ εστία φανατισμού, όπως πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν.

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη με μέλη των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Σημείο Μηδέν, στο Μανχάταν, τόπο των τρομοκρατικών επιθέσεων από τις οποίες καταστράφηκαν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και σκοτώθηκαν περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ