Ο Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών στον Πρόεδρο της Βουλής για την Ισότητα - iefimerida.gr

Ο Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών στον Πρόεδρο της Βουλής για την Ισότητα

Ο Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών στον Πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, εκπροσωπούμενο από τις κυρίες Κατερίνα Παπακώστα, Πρόεδρο ΔΣ, Ζέφη Δημαδάμα, Γραμματέα, Τέτα Διαμαντοπούλου, Αντιπρόεδρο, Ράνια Παπαϊωάννου, Αντιπρόεδρο, Ρένα Κιτσοπανίδου Αντιπρόεδρο και Μαρία Καλίτση, Ταμία, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, την Τρίτη 10 Απριλίου 2012.

Κατά τη συνάντηση, το ΔΣ παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου με σκοπό την ποιοτική αλλαγή στην άσκηση και διαμόρφωση της πολιτικής λειτουργίας στα θέματα που αντανακλούν τις προτεραιότητες των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο σοβαρό ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, το οποίο λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις και στην Ελλάδα, με τις μορφές της σωματικής βίας, της σεξουαλικής και λεκτικής παρενόχλησης, ιδιαίτερα δε, στο περιβάλλον των Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΠΣΓ ζήτησε τη στήριξη του Προέδρου της Βουλής στην προώθηση σειράς ενεργειών ώστε να επιτρέπεται άμεσα για λόγους ανωτέρας βίας, και μεσούσης ακόμα της εκπαιδευτικής περιόδου, η καθ΄ υπέρβαση μετεγγραφή φοιτητριών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ άλλων περιοχών, λόγω κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε το διακομματικό χαρακτήρα και το έργο του Πολιτικού Συνδέσμου ενώ εξέφρασε την υποστήριξή του στις πολιτικές δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση του ρόλου των γυναικών και την επίτευξη ουσιαστικής ισότητας σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ