Ιαπωνία: Τους παρέδωσαν «ραδιενεργό χώμα» - iefimerida.gr

Ιαπωνία: Τους παρέδωσαν «ραδιενεργό χώμα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

250 γονείς μαθητών της Φουκουσίμα, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την ραδιενέργεια που απειλεί την ζωή των παιδιών τους, επισκέφτηκαν το υπουργείο παιδείας και παρέδωσαν στους κυβερνητικούς αξιωματούχους μια τσάντα γεμάτη ραδιενεργό χώμα από την αυλή σχολείου της Φουκουσίμα.

Αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν οι γονείς μαθητών από την Φουκουσίμα για να αντιδράσουν στην αύξηση του ορίου ασφαλείας των επιπέδων ραδιενέργειας από το 1 στο 20. Το εν λόγω μέτρο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και στο εσωτερικό της ιαπωνικής κυβέρνησης καθώς τις προηγούμενες μέρες είδαμε την παραίτηση κυβερνητικών συμβούλων, ενώ ο πρωθυπουργός Naoto Kan δέχτηκε τεράστια κριτική ακόμα και από μέλη του δικού του κόμματος.

Ωστόσο οι υπουργοί της ιαπωνικής κυβέρνησης εμμένουν πως ήταν απαραίτητο να 20πλασιάσουν τα όρια των επιπέδων ασφαλείας για μόλυνση από ραδιενέργεια, προκειμένου να μην μείνουν χωρίς εκπαίδευση οι εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές στην ευρύτερη περιοχή της Φουκουσίμα.

Εκτιμάται ότι περισσότερο από το 75% των σχολείων έχουν επίπεδα ραδιενέργειας που ξεπερνούν το παλιό όριο του 1 millisievert, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα επίπεδα ραδιενέργειας αγγίζουν ή και ξεπερνούν το νέο όριο των 20 millisievert.

Μάλιστα το ραδιενεργό χώμα που μετέφεραν με τσάντα στο υπουργείο οι 250 γονείς, όταν μετρήθηκε τη στιγμή της παράδοσης, τα επίπεδα ραδιενέργειας του άγγιζαν τα 38 millisievert!

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ