Το «Ακης-gate» βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό εν όψει εκλογών - iefimerida.gr

Το «Ακης-gate» βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό εν όψει εκλογών

Το «Άκης-gate» βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό εν όψει εκλογών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αναπάντεχο «δώρο» της σύλληψης ενός πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά η Νέα Δημοκρατία στις 23 ημέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή της 6ης Μαΐου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, ξεκάθαρισε από την πρώτη στιγμή την γραμμή που θα ακολουθήσει το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ένα ακόμα μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ που κατηγορείται από τη Δικαιοσύνη για διαφθορά:

«Η αλήθεια για τη διαφθορά και την καταλήστευση του Δημοσίου αποκαλύπτεται. Και αποκαλύπτει με ποιο τρόπο διαχειρίζονταν επί χρόνια το δημόσιο χρήμα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά χτες ο Γιάννης Μιχελάκης δίνοντας ουσιαστικά τη «γραμμή» που θα ακολουθήσει στην προεκλογική της εκστρατεία η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Αντώνης Σαμαράς.

Στο ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Στελέχη του κινήματος υπογράμμιζαν ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ εδώ και δύο χρόνια, ενώ έλεγαν ότι οι δικαστικές αρχές θα έπρεπε να έχουν κινηθεί πιο γρήγορα στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αυτοκριτικός στο Εθνικό Συμβούλιο κάνοντας αναφορά σε όσους άσκησαν «λαθρεμπόριο επιρροής» και «πλούτισαν παράνομα μέσα από τη συναλλαγή τους με το κράτος και την πολιτικής εξουσία»

«Δεν διασφαλίσαμε σε απόλυτο βαθμό την αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος. Η έλλειψη αυτοκάθαρσης διευκολύνει την ισοπέδωση, τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό. Υπάρχει όμως, δυστυχώς, ένας πυρήνας αλήθειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πίσω από την έλλειψη αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος να κρυφτεί και η έλλειψη τιμωρίας και απονομής δικαιοσύνης για όσους άσκησαν ουσιαστική εξουσία, άσκησαν λαθρεμπόριο επιρροής και πλούτισαν παράνομα μέσα από τη συναλλαγή τους με το κράτος και την πολιτική εξουσία» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ: Επιχείρηση αποπροσανατολισμού

Τα υπόλοιπα κόμματα αντιμετώπισαν τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου «προσπάθεια αποπροσανατολισμού», όπως είπε το ΚΚΕ, και ιδανική εξέλιξη που «βολεύει όσους θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ότι είναι αδέκαστοι» όπως είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη να ζητά το άμεσο πάγωμα της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων. Τέλος, και η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για «φερετζέ του πολιτικού συστήματος» λίγες μέρες αφότου «αθώωσε τη Siemens».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ