Είναι ένα «πειραγμένο» ασιατικό πιάτο, απλό και εύκολο, χωρίς πολλά ασιατικά υλικά που είναι δυσεύρετα στην Ελλάδα και δύσχρηστα.
Υλικά
- 2/3 φλυτζανιού σάλτσα σόγιας
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά γλυκού τζίτζερ φρεσκοτριμμένο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κιλό κρέας μοσχάρι μαλακό κομμάτι
- 1 κεφάλι μπρόκολο
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
![Μοσχαράκι με μπρόκολο, ασιατική λιχουδιά | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2018-11/brocolosos.jpg?itok=OfzGkoBM)
Εκτέλεση
- Κόψτε το μοσχάρι σε λεπτές φετούλες
- Σε ένα μπολάκι αναμείξτε τη σάλτσα σόγιας με το μέλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τζίτζερ
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι -Ροδίστε καλά το μοσχάρι για 3-4 λεπτά
![Μοσχαράκι με μπρόκολο, ασιατική λιχουδιά | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2018-11/brocolo1.jpg?itok=gedXSnZY)
- Ρίξτε και το μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια -Ροδίστε να πάρει αρώματα για 2 λεπτά
![Μοσχαράκι με μπρόκολο, ασιατική λιχουδιά | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/2018-11/brocolo2.jpg?itok=dU-e1QOK)
- Προσθέστε στο τηγάνι τη σάλτσα -Αναμείξτε καλά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να πάρει αρώματα και να χυλώσει
- Ετοιμο!
- Σερβίρεται με αρωματικό ρύζι
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο