Ακροδεξιοί καταγγέλουν τους παράνομους μετανάστες σε ιστοσελίδα! - iefimerida.gr

Ακροδεξιοί καταγγέλουν τους παράνομους μετανάστες σε ιστοσελίδα!

Ακροδεξιοί καταγγέλουν τους παράνομους μετανάστες σε ιστοσελίδα!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν περίεργο τρόπο προκειμένου να καταγγέλλουν και να βρίσκουν τους παράνομους μετανάστες, βρήκαν ακροδεξιοί στο Βέλγιο, οι οποίοι δημιούργησαν έναν διαδικτυακό ιστότοπο στον οποίον οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν εάν έχουν δει και πού κάποιον παράνομο μετανάστη.

Το ακροδεξιό βελγικό κόμμα Vlaams Belang ακολούθησε το παράδειγμα του ολλανδικού ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία (VV), που δημιούργησε ένα ανάλογο φόρουμ το Φεβρουάριο.

Το συγκεκριμένο κόμμα, το οποίο μεταξύ άλλων επιθυμεί την απόσχιση της περιοχής της Φλάνδρας από το Βέλγιο, δημιούργησε αυτό τον ιστότοπο έξι μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές στη φλαμανδική πόλη Αμβέρσα.

Το στέλεχος του Vlaams Belang Φίλιπ Ντεβίντερ, μέλος του περιφερειακού κοινοβουλίου της Φλάνδρας, δικαιολόγησε αυτή την απόφαση λέγοντας ότι μόνο ένα μικρό μέρος όσων αιτούνται άσυλο στο Βέλγιο παίρνουν άδεια παραμονής, οι υπόλοιποι παραμένουν στη χώρα παρόλα αυτά.

«Οι παράνομοι δεν είναι στο σπίτι τους εδώ», έγραψε ο Ντεβίντερ στο νέο ιστότοπο. «Η κυβέρνηση επιθυμεί να ελαχιστοποιήσει και να αποκρύψει τα προβλήματα και την ενόχληση που προκαλούν οι παράνομοι μετανάστες», πρόσθεσε.

Το κόμμα του Ντεβίντερ θέλει να συλλέξει «όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται» για να δημιουργήσει μία «μαύρη λίστα σχετικά με τους παράνομους μετανάστες», στην οποία θα περιλαμβάνονται όχι μόνο τα εγκλήματα που διαπράττουν, αλλά και η εκμετάλλευσή τους από τους εργοδότες και τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ