Τα αχλάδια είναι στην εποχή τους και είναι η ώρα να φτιάξουμε μια τάρτα ζουμερή, χωρίς τον μπελά της ζύμης.
Υλικά
- 4 αχλάδια αρκετά ώριμα
- 1/4 φλυτζανιού βούτυρο
- 3 αυγά
- 3/4 φλυτζανιού γάλα
- 1/3 φλυτζανιού ζάχαρη
- 1/3 φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- Λίγη ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Καθαρίστε τα αχλάδια και κόψτε τα σε φετούλες -Τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι
- Σε μπολ βάλτε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια
- Χτυπήστε όπως πρέπει να γίνει σαν σμούθι
- Απλώστε το μείγμα πάνω από τα αχλάδια και ψήστε για 40 λεπτά ώστε να χρυσίσει η επιφάνεια
- Πριν σερβίρετε ρίξτε στην επιφάνεια λίγη ζάχαρη άχνη
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο