Είναι μια υπέροχη φθινοπωρινή συνταγή, αξιοποιεί λαχανικά της εποχής.
Υλικά
- 4-5 μπουτάκια ή στήθος κοτόπουλο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Φρέσκα μυρωδικά -Δεντρολίβανο, θυμάρι, ματζουράνα
- 2 γλυκοπατάτες
- 300 γραμμάρια λαχανάκια βρυξελλών
- 1 μήλο Fuji
- 4-5 φετούλες μπέηκον
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σε μια ειδική σακούλα τοποθετήστε το κοτόπουλο με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τα αρωματικά ψιλοκομμένα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι -Κλείστε καλά, κινείστε λίγο
- Κόψτε σε κομμάτια τα λαχανικά -Σε μια άλλη σακούλα τροφίμων ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και όλα τα λαχανανικά, αλάτι και πιπέρι
- Μετά από λίγο ρίξτε τα λαχανικά σε ταψάκι, από πάνω το κοτόπουλο και το μπέηκον σε κομμάτια
- Προσθέστε ένα ποτηράκι νερό
- Ψήστε για 35-40 λεπτά, προσθέστε νερό αν θέλετε περισσότερη σος
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο