Στόχος Σαμαρά η πρωτιά στις δημοσκοπήσεις του Ιουνίου - iefimerida.gr

Στόχος Σαμαρά η πρωτιά στις δημοσκοπήσεις του Ιουνίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πρώτο και κεντρικό στόχο να έχει «πάρει κεφάλι» στις μεγάλες δημοσκοπήσεις που θα γίνουν τον Ιούνιο, κινείται πλέον η Νέα Δημοκρατία. Στόχος του Αντώνη Σαμαρα και των επιτελών του είναι να αποκτήσουν προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ «έστω και με μισή μονάδα», όπως χαρακτηριστικά λένε κάποιοι στη Συγγρού. Αν καταφέρουν να τον πετύχουν και με δεδομένο ότι οι εταιρίες δημοσκοπήσεων δεν μετρούν το καλοκαίρι, θεωρούν ότι θα κρατήσουν και θα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον «αέρα» της πρωτιάς.

Ο στόχος θεωρείται εφικτός καθώς οι τελευταίες τριμηνιαίες «Τάσεις» της METRON ANALYSIS που δημοσιοποιήθηκαν στις 2 Απριλίου έδειχναν το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει 22,9% και τη Νεα Δημοκρατία να βρίσκεται στο 19,8 % ενώ το ΛΑΟΣ συγκέντρωνε 6,8% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2%.

Όμως η πιο πρόσφατη δημοσιοποιημένη δημοσκόπηση, αυτή της VPRC για το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» που έγινε γνωστή πριν από λίγες μέρες δειχνει ότι η διάφορα έχει «ψαλιδιστεί» στη μια μονάδα ( 31,5 ΠΑΣΟΚ -30, 5 η ΝΔ) ενώ τα όμορα της Νέας Δημοκρατίας κόμματα εξακολουθούν να διατηρούν στο σύνολο τους περίπου 9 % ( ΛΑΟΣ 7, 5 και ΔΗΣΥ 1,5%).

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι οι διαδοχικές κυβερνητικές παλινωδίες σε συνδυασμό με τις προτάσεις που θα κατατεθούν στο «Ζάππειο 2» θα λειτουργήσουν καταλυτικά και θα φέρουν την μεγάλη ανατροπή, περίπου ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος.

«Αν η Νέα Δημοκρατία» περίπου 20 μήνες μετά την εκλογική της συντριβή το 2009, καταφέρει να βρίσκεται μπροστά τότε ο άνεμος θα είναι ούριος για τo όμμα και τον νέο αρχηγό του» λένε βουλευτές που ανήκουν στην σκληρό πυρήνα των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρα.

Για το λόγο αυτό τα επόμενα 24ωρα θα δοθεί μεγάλη έμφαση στην υπόθεση της εμφάνισης του Αντώνη Σαμαρά και του οικονομικού του επιτελείου στο «Ζάππειο 2» . Ο πρόεδρος τής ΝΔ θα υποστηρίξει ότι δικαιωθήκαν πλήρως οι θέσεις του εναντίον του μνημονίου και αναμένεται να θέσει ευθέως ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης από την πλευρά της κυβέρνησης. Ενώ θα θυμίσει ότι οι «συγκάτοικοι» της πολυκατοικίας(ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ) είναι συνυπευθυνοι για τη σημερινή εικόνα της χώρας αφού ένα χρόνο πριν είχαν ψηφίσει υπέρ του μνημονίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ