Εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του Τσοχατζόπουλου σε δίκη για το πόθεν έσχες - iefimerida.gr

Εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του Τσοχατζόπουλου σε δίκη για το πόθεν έσχες

πόθεν έσχες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου σε δίκη ζητά ο εισαγγελέας Εφετών Γαληνός Μπρης για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009).

Η πρόταση του εισαγγελέα υπεβλήθη στο Συμβούλιο Εφετών, και σε αυτήν ο κ. Μπρης εισηγείται πέραν της παραπομπής σε δίκη και την απαλλαγή -λόγω παραγραφής- του πρώην υπουργού για τις «ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες» των ετών 1998 έως 2005.

Πρότεινε όμως να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του.

Μεταξύ άλλων είναι: η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο φέρεται πως δεν είχε δηλώσει, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. Επίσης παραμένει η υποχρέωση της εγγυοδοσίας των 150.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, τα 150.000 από το οποίο δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων.

Δεν έχει δηλώσει όμως το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που κατά την άποψή του δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ