Υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων το Gay Pride 2011 - iefimerida.gr

Υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων το Gay Pride 2011

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ντύνοντας το 'Athens Pride 2011', ήτοι την φετινή ...γιορτή των ομοφυλοφίλων με ένα συμβολικό χαρακτήρα κατά του ρατσισμού και των κοινωνικών διακρίσεων, καθώς και διαβεβαιώνοντας -προαπαιτούμενο σε καιρό κρίσης- ότι ο Δήμος δεν θα δώσει ούτε ένα ευρώ για τη διοργάνωση, η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί το δικό της Gay Pride στις 4 Ιουνίου.Προβάλλοντας την προεκλογική του δέσμευση για σεβασμό στη διαφορετικότητα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αψηφά τις έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του δημοτικού συμβουλίου και ανοίγει τις 'πύλες' της πόλης σε εκατομμύρια ομοφυλόφιλους από όλο τον κόσμο. «Θα δώσουμε συμβολικά την αιγίδα στο επόμενο Athens Pride, γιατί θεωρώ ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουμε για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα», φέρεται να είπε ο ίδιος, καλώντας τους πολίτες να ανοίξουν τη συζήτηση για τη δυσμενή κοινωνική διάκριση που υφίστανται οι ομοφυλόφιλοι. Χαρακτήρισε μάλιστα ως 'υποχρέωση' του Δήμου την παροχή της αιγίδας του σε αυτή τη γιορτή, όπως ακριβώς κάνει σε δεκάδες εκδηλώσεις κάθε χρόνο, ενώ περιέγραψε ως 'θέμα ελευθερίας' το να μην υποχρεώνονται κάποιοι να κρύβουν την προτίμησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Athens Pride 2011 – Ημέρα Υπερηφάνειας, θα διεξαχθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στις 4 Ιουνίου, με τη στήριξη της διοργάνωσης πάντως από τον Δήμο να έρχεται κατόπιν εξαγγελιών του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου για το πρόγραμμα "Athens Every Week", με το οποίο επιχειρείται να μετατραπεί η ελληνική πρωτεύουσα σε πόλο έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ