Για έναν σεφ δεν υπάρχει μεγαλύτερη διάκριση από το να του απονεμηθεί ένα αστέρι Michelin.
Το μόνο καλύτερο που θα μπορούσε να του συμβεί θα ήταν να του απονεμηθεί και ένα δεύτερο ή ακόμη και ένα τρίτο αστέρι!
Και αυτό γιατί ο οδηγός γεύσης της Michelin είναι στα μάτια των περισσοτέρων μια βίβλος(παρότι στο ξεκίνημά του είχε σαν στόχο απλά να βοηθά τους Γάλλους αυτοκινητιστές να βρουν ένα αξιοπρεπές μέρος για να μείνουν και να φάνε, ενώ ταξιδεύουν).
Στο φετινό οδηγό της Michelin υπάρχουν πάνω από 100 εστιατόρια με τρία αστέρια.
Αλλά τι ακριβώς χρειάζεται για να κερδίσει ένας σεφ και συνεπώς ένα εστιατόριο ένα τόσο περιζήτητο αστέρι; Και ποια είναι η διαφορά μεταξύ των εστιατορίων που έχουν ένα, δύο ή τρία αστέρια Michelin;
Για να διαβάσετε τη διαδικασία αξιολόγησης μπείτε στο economistas.gr