Euroleague: Ματς-πρόκληση στη Μόσχα για τον Ολυμπιακό, κόντρα στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ - iefimerida.gr

Euroleague: Ματς-πρόκληση στη Μόσχα για τον Ολυμπιακό, κόντρα στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ

Χωρίς τον Στρέλνιεκς απόψε ο Ολυμπιακός / Φωτογραφία: ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κόντρα στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας αγωνίζεται απόψε ο Ολυμπιακός (19:00, Novasports 1), στη ρωσική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Euroleague.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη αποτελεί φαβορί για πρόκριση στο φάιναλ φορ της Euroleague. Αν και πέρυσι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 89-81 στην κανονική περίοδο στη ρωσική πρωτεύουσα, ένα χρόνο νωρίτερα (2016-17) είχε περάσει νικηφόρα με 78-82. Αυτή είναι όμως και η μοναδική νίκη της ομάδας του Πειραιά στην έδρα της ΤΣΣΚΑ σε 11 μεταξύ τους αναμετρήσεις (10-1 υπέρ των Ρώσων).

Η «αρκούδα» έχει το πάνω χέρι και στο σύνολο των αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό επί Euroleague, με ρεκόρ νικών-ηττών 17-8. Οι Πειραιώτες θα περιμένουν πολλά από τον ηγέτη τους, Βασίλη Σπανούλη, που θα έχει αντίπαλο έναν από τους κορυφαίους επίσης γκαρντ στην Ευρώπη, τον Γάλλο διεθνή Νάντο ντε Κολό.

Τον MVP της 4ης αγωνιστικής δηλαδή, που σημείωσε 22 πόντους, μοίρασε 6 ασίστ και έκανε 4 κλεψίματα απέναντι στην Γκραν Κανάρια την περασμένη εβδομάδα. Και ο Σπανούλης πάντως μόνο άσχημα δεν τα είχε πάει απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ, με συγκομιδή 16 πόντους και 5 ασίστ.

Η ΤΣΣΚΑ είναι μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης οι μόνες ομάδες που δεν έχουν δοκιμάσει τη γεύση της ήττας από το εναρκτήριο τζάμπολ και ο Ντέιβιντ Μπλατ θα περιμένει πολλά από τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του, τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν της ΤΣΣΚΑ Κάιλ Χάινς, ένας εκ των κορυφαίων ψηλών στη Euroleague, διαφέρει σε σωματική διάπλαση, ταχύτητα και στιλ παιχνιδιού από τον Σέρβο σέντερ των «ερυθρόλευκων».

Δεδομένη είναι η απουσία του Γιάνις Στρέλνιεκς για τον Ολυμπιακό, αφού γίνεται αγώνας δρόμου να προλάβει το ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων», την επόμενη εβδομάδα, με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ. Ενας παίκτης του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, είναι έτοιμος για προσωπικό ρεκόρ, αφού αν ευστοχήσει σε 3 τρίποντα επί ρωσικού εδάφους, θα φτάσει τα 200 στην καριέρα του στη διοργάνωση.

Το σημερινό πρόγραμμα της Euroleague

19:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός (Novasports 2)
19:30 Μπασκόνια-Νταρουσάφακα (Novasports 3)
19:45 Φενερμπαχτσέ-Μπάγερν Μονάχου (Novasports 1)
22:00 Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Novasports 1)

Βαθμολογία

Ρεάλ Μαδρίτης 4-0
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-0
Φενερμπαχτσέ 3-1
Ολυμπιακός 3-1
Αρμάνι Μιλάνο 3-1
Αναντολού Εφές 3-1
Παναθηναϊκός 2-2
Μπάγερν Μονάχου 2-2
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-2
Μπαρτσελόνα 2-2
Νταρουσαφάκα 1-3
Γκραν Κανάρια 1-3
Μπασκόνια 1-3
Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-3
Μπούντουτσνοστ 0-4
Χίμκι 0-4

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euroleague Ολυμπιακός ΤΣΣΚΑ Μόσχας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ