Κόντε: Οι συζητήσεις με την Ευρώπη για τον προϋπολογισμό δεν θα είναι «ανταλλαγή υποχωρήσεων» - iefimerida.gr

Κόντε: Οι συζητήσεις με την Ευρώπη για τον προϋπολογισμό δεν θα είναι «ανταλλαγή υποχωρήσεων»

Τζουζέπε Κόντε/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διάλογος μεταξύ της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον ιταλικό προϋπολογισμό δεν θα είναι «ανταλλαγή υποχωρήσεων», προειδοποίησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο Κόντε υπερασπίστηκε την πρόθεση της κυβέρνησή του να θέσει ως στόχο για το έλλειμμα της χώρας του το 2019 το 2,4% του ΑΕΠ, αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απορρίψει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας, εκτιμώντας ότι το έλλειμμα που προβλέπει είναι πολύ υψηλό και έχει ζητήσει από τη Ρώμη να τροποποιήσει τα οικονομικά της σχέδια.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης ότι «είναι παράλογο και βαθιά άδικο» να κατηγορείται η νυν κυβέρνηση για τα άσχημα οικονομικά στοιχεία της ιταλικής οικονομίας που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα, εξηγώντας ότι οι επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησής του θα είναι ορατές μετά το 2019.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ