Ενοχλημένος ο Βενιζέλος με Ραγκούση-Παπακωνσταντίνου - iefimerida.gr

Ενοχλημένος ο Βενιζέλος με Ραγκούση-Παπακωνσταντίνου

Ενοχλημένος ο Βενιζέλος με Ραγκούση-Παπακωνσταντίνου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίδειξη εσωκομματικής πυγμής χθες από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος έθεσε αιφνιδίως θέμα με τους υπουργούς κ.κ. Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Παπακωνσταντίνου αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής τους στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Στις κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχε μαζί τους χθες το πρωί δεν έθεσε κανένα τέτοιο θέμα, αντιθέτως τους άφησε να πιστεύουν ότι είναι ζήτημα ωρών να ανακηρυχθούν ως υποψήφιοι στις περιφέρειες που επιθυμούν, ο μεν κ. Ραγκούσης στην Β' Αθηνών, ο δε κ. Παπακωνσταντίνου στην περιφέρεια Αττικής.

Ωστόσο το ίδιο βράδυ, μιλώντας στην 10μελή γραμματεία εκλογικού αγώνα και στα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος έθιξε το ζήτημα υποστηρίζοντας ότι γίνεται αποδέκτης αρνητικών μηνυμάτων για τα δύο στελέχη που υπήρξαν εκ των πλέον στενών συνεργατών του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Κυρίως, όμως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ενοχλημένος από την διαφοροποίηση του κ. Ραγκούση στο θέμα του ν/σ για την χρηματοδότηση των κομμάτων (το οποίο καταψήφισαν ή απουσίασαν κατά την ψηφοφορία 48 βουλευτές του Κινήματος αλλά και πολλοί από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και μικρότερα κόμματα) υποστηρίζοντας ότι είναι "πολιτικά ανήθικο" να εμφανίζονται ορισμένοι ως οι μόνοι ηθικοί και οι υπόλοιποι ως φαύλοι. «Κι εγώ διαφώνησα πολλές φορές με αποφάσεις του Παπανδρέου αλλά δεν το έβγαζα προς τα έξω» φέρεται να είπε με έντονο ύφος ο κ. Βενιζέλος. Ενώ επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε το θέμα των τεράστιων χρεών που παρέλαβε ο κ. Ραγκούσης και που όφειλε ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ το 2008 να γνωρίζει.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε ακόμη να υποστηρίζει ότι το "μπαράζ" συνεντεύξεων τις τελευταίες ημέρες από τον κ. Παπακωνσταντίνου, κατά τις οποίες υπερασπίστηκε το Μνημόνιο 1, έκαναν κακό στο ΠΑΣΟΚ. Τα περισσότερα από τα στελέχη που μετείχαν στην σύσκεψη εμφανίστηκαν να προσυπογράφουν την κριτική του κ. Βενιζέλου κατά των κ.κ. Ραγκούση-Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι τα δύο στελέχη θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για ποιους λόγους το ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε στην σημερινή κακή οργανωτική και οικονομική κατάσταση αφού όπως είπε στην εκλογική επιτροπή ασκούσαν κομβικά καθήκοντα και στο κόμμα και κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να προσανατολίζεται να παραπέμψει το θέμα σε κομματικό όργανο είτε στο Εθνικό Συμβούλιο είτε στο Πολιτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίσει για την εκλογική τύχη των δύο στελεχών. Σημειωτέον ότι αύριο Τετάρτη συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο για να εγκρίνει τυπικά τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ.

Το κλίμα βάρυναν επίσης "διαρροές" από στενούς συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου σύμφωνα με τους οποίους οι κ.κ. Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου που κατείχαν κεντρικούς ρόλους τόσο στο κόμμα πριν από τις εκλογές του 2009 όσο και στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης Παπανδρέου οφείλουν να εξηγήσουν γιατί το κόμμα έφθασε οργανωτικά και οικονομικά στο σημείο που έφθασε και επιπροσθέτως υπό ποιες συνθήκες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε στο πρώτο μνημόνιο.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι η ενόχλησή της δεν αποσυνδέεται από την πρόσφατη παρέμβαση Ραγκούση για την τροπολογία των οικονομικών των κομμάτων. Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ επέκριναν ως "υποκριτική και λαϊκίστικη" την στάση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας για την χρηματοδότηση των κομμάτων 27 ημέρες πριν από τις εκλογές. Κανείς πάντως δεν έθεσε θέμα διαγραφής των δύο στελεχών από το ΠΑΣΟΚ – μερικά 24ωρα μάλιστα μετά το προσκλητήριο ενότητας που απηύθυνε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος.

Άρα υπάρχουν 3 επιλογές: Το ακραίο σενάριο είναι να μην τοποθετηθούν στα ψηφοδέλτια. Το ενδιάμεσο, να τους προταθεί άλλη εκλογική περιφέρεια από αυτή που επιθυμούν. Και το τρίτο σενάριο είναι να κατέλθουν κανονικά στις περιφέρειες που επιθυμούν, αφού όμως προηγουμένως έχει δοθεί η αίσθηση στην κοινή γνώμη του "αποδιοπομπαίου τράγου" δι' αμφοτέρους...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ