Συμφωνία για το Βrexit έως τις 21 Νοεμβρίου; -Η κυβέρνηση αποφεύγει να το επιβεβαιώσει - iefimerida.gr

Συμφωνία για το Βrexit έως τις 21 Νοεμβρίου; -Η κυβέρνηση αποφεύγει να το επιβεβαιώσει

Η Τερέζα Μέι/ Φωτογραφία: AP- Matt Dunham
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι απέφυγε να επιβεβαιώσει αν αναμένεται να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit έως τις 21 Νοεμβρίου, όπως αφήνει να εννοηθεί σε επιστολή του ο αρμόδιος υπουργός, Ντόμινικ Ράαμπ.

Όταν ρωτήθηκε για την επιστολή αυτή, ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού απάντησε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να πετύχει μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν. «Δεν μπορώ παρά να επαναλάβω, όπως έχω κάνει πολλές φορές, ότι ανέκαθεν λέγαμε πως θέλουμε να την ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Σάιμον Κόβενι, σχολίασε ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί συμφωνία έως τις 21 Νοεμβρίου, αλλά αυτό- τόνισε-απαιτεί να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ιδίως οι Βρετανοί διαπραγματευτές. Στην ερώτηση αν συμφωνεί με τον Ράαμπ ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, ο Κόβενι απάντησε θετικά. Επισήμανε όμως ότι ο χρόνος που απομένει είναι λίγος.

«Επαφίεται κυρίως στη βρετανική πλευρά να εντείνει τις διαπραγματεύσεις», είπε, προσθέτοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στον Ευρωπαίο διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τερέζα Μέι Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ