Από το 2019 αρχίζουν οι γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο - iefimerida.gr

Από το 2019 αρχίζουν οι γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

γεωτρήσεις στο Ιόνιο/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το 2019 αρχίζουν γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, στις περιοχές του Πατραϊκού κόλπου και στο Κατάκολο, ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Γιάννης Μπασιάς, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα, εξελίσσεται εκστρατεία για την προώθηση των θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο και την Κρήτη που δεν είχαν προσελκύει ενδιαφέρον κατά τις διαγωνιστικές διαδικασίες που προηγήθηκαν.

Στον Δυτικό Πατραϊκό Κόλπο η Κοινοπραξία των Ελληνικών Πετρελαίων και της Edison προγραμματίζει για το 2019 την πρώτη από τις 2 ως 5 ερευνητικές γεωτρήσεις που θα ακολουθήσουν.

Στο Κατάκολο, περιοχή που έχει παραχωρηθεί στην Energean, υπάρχουν βεβαιωμένα αποθέματα 10,5 εκατ. βαρελιών. Η παραγωγική γεώτρηση θα γίνει επίσης την επόμενη χρονιά με στόχο η παραγωγή να αρχίσει το 2020.

Στους στόχους της ΕΔΕΥ περιλαμβάνεται επίσης η προσέλκυση ενδιαφέροντος για έρευνες στις περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης που δεν παραχωρήθηκαν κατά τους προηγούμενους διαγωνισμούς λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.

Τα δεδομένα αξιολογήθηκαν συστηματικά από τους επιστήμονες της ΕΔΕΥ και τα "οικόπεδα" επαναχαράχθηκαν, ώστε οι περιοχές να χωριστούν σε μεγαλύτερα τμήματα. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις σε συνέδρια και διεθνείς συναντήσεις εργασίας για την προώθηση των συγκεκριμένων περιοχών στη διεθνή αγορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γεωτρήσεις Ιόνιο υδρογονάνθρακες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ