Αποκλειστικό: Η έκθεση της Lansdowne που «γκρέμισε» τις τράπεζες - iefimerida.gr

Αποκλειστικό: Η έκθεση της Lansdowne που «γκρέμισε» τις τράπεζες

Η έκθεση της Lansdowne
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το fund Lansdowne στην ανάλυσή του, παρουσίασε σε ξένους επενδυτές τις ελληνικές τράπεζες και τη ΔΕΗ για κλείσιμο την ίδια ώρα έχει «σορτάρει» εκατομμύρια μετοχές των τραπεζών και της ΔΕΗ.

Για ανακρίβειες και κακόβουλες ενέργειες κάνουν λόγο οι διοικήσεις των τραπεζών.

H ανάλυση της Lansdowne παρουσιάστηκε σε περίπου 100 επενδυτές στις αρχές Οκτωβρίου και τα στελέχη του fund αναλύοντας τις θέσεις τους, περιέγραψαν ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι για... κλείσιμο καθώς θα χρειαστούν 7 δισ. ευρώ νέα κεφάλαια, τη στιγμή που η (τότε) χρηματιστηριακή τους αξία ήταν 5,4 δισ. ευρώ πυροδοτώντας ένα ξεπούλημα των τραπεζικών μετοχών που θύμιζε... 2015.
Οι διοικήσεις των τραπεζών κάνουν λόγο για ανακρίβειες ακόμα και για κακόβουλες ενέργειες και εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά και να ζητήσουν την επέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Διαβάστε την έκθεση της Lansdowne στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Lansdowne τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ