Στην κακοδιαχείριση των μετόχων του καναλιού απέδωσε το τέλος του Μέγκα, ο υφυπουργός ψηφιακής πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος.
Θύμισε σχετικά ότι «το 2012 το MEGA, σε μία πολύ δύσκολη εποχή για επιχειρήσεις, μισθωτούς, συνταξιούχους, πήρε ομολογιακό κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ. Τα 88 εκατ. ευρώ αφορούσαν παλαιότερα δάνεια και τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ ήταν για κεφάλαιο κίνησης. Παρόλα αυτά συνέχισε σε πορεία με αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές των μετόχων του, που φάνηκε και στην Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων στην Βουλή ... οι ίδιοι είχαν ομολογήσει θέματα διοίκησης, κακοδιαχείρισης .... Το MEGA είναι ίσως το τελευταίο επεισόδιο σε μία μακρά λίστα κακοδιαχείρισης στα ελληνικά ΜΜΕ», είπε.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Συριζα Στο Κόκκινο ο Λευτέρης Κρέτσος χαρακτήρισε μαύρη προπαγάνδα την προσπάθεια συμψηφισμού της λήξης αναμετάδοσης του MEGA και του «μαύρου» στην ΕΡΤ. Λέγοντας ότι στην μία περίπτωση η κυβέρνηση έστειλε εν μία νυκτί στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ στην άλλη πρόκειται για το αποτέλεσμα των πρακτικών των μετόχων του καναλιού.
«Ως το πρώτο κανάλι της ιδιωτικής τηλεόρασης είχε κυρίαρχη θέση στην διαφημιστική αγορά για χρόνια. Με την κρίση ήταν λογικό να μειωθούν τα έσοδά του, αλλά κάποια στιγμή (το 2010) ο δανεισμός του ήταν πολύ υψηλότερος του κύκλου εργασιών. Και ενώ δόθηκε το "φιλί της ζωής" από τις τράπεζες με όρους που αμφισβητούνται ... δεν μπόρεσε να συνέλθει. Και οι δύο περιπτώσεις συνδιοίκησης (πριν και μετά το 2015) δεν μπόρεσαν να επιλύσουν τα προβλήματα. Ίσως κάποιοι το θέλουν κλειστό για να αυξήσουν τα μερίδια τηλεθέασής τους, ίσως κάποιοι έχουν λογικές και έχουν κάνει άλλες επιχειρηματικές επιλογές. Επομένως, πρέπει να μην ταυτίζουμε τις επιχειρηματικές επιλογές με το "μαύρο" της ΕΡΤ», είπε ο κ. Κρέτσος, προσθέτοντας ότι «τώρα, η Πολιτεία πρέπει να δει πώς θα διαμορφώσει ένα σχέδιο επαγγελματικής αποκατάστασης των απολυμένων του».
Ειδικά για την τύχη του αρχείου και της ταινιοθήκης του MEGA, ο κ. Κρέτσος διευκρίνισε ότι αυτά «θα τα αποφασίσουν οι τράπεζες, όταν η εταιρεία μπει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Δεν μπορούμε να πούμε το παραμικρό αυτή την στιγμή», διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί καν να προσδιοριστεί εάν ένας πιθανός διαγωνισμός θα είναι πλειοδοτικός ή μειοδοτικός.