Από τι θα κριθεί η παραμονή του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό - iefimerida.gr

Από τι θα κριθεί η παραμονή του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό

Από τι θα κριθεί η παραμονή του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μοιρασμένες περίπου στο «50-50» είναι οι πιθανότητες να παραμείνει για μια ακόμη σεζόν ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό ή να αποχαιρετήσει την Ελλάδα. Τι τον «κρατά» εδώ και τι τον «ωθεί» εκτός συνόρων;

Οι παράμετροι που συνηγορούν υπέρ της παραμονής του είναι γνωστές: Διατηρεί άριστες σχέσεις με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη, εν αντιθέσει προς ότι συνέβαινε με τον Σωκράτη Κόκκαλη, με τον οποίο η συνεργασία του μόνο ανέφελη δεν ήταν. Τον εκτιμά η μεγάλη πλειονότητα των οπαδών του Ολυμπιακού, έχει κερδίσει όμως και την αναγνώριση των – συνήθως «γκρινιάρικων» με τους ξένους τεχνικούς- εγχώριων αθλητικών ΜΜΕ.

Τι ωθεί τον Βαλβέρδε εκτός ελληνικών συνόρων; Μέχρι στιγμής έχουν απαριθμηθεί διάφοροι λόγοι, υπαρκτοί, οι οποίοι όμως δεν εμπόδισαν τον Βάσκο να συνεργαστεί για τρίτη σεζόν με τον Ολυμπιακό. Ο Ερνέστο διαπίστωσε από την πρώτη του «θητεία» στην Ελλάδα ότι στα γήπεδά μας «ευδοκιμούν» τα βίαια επεισόδια, που τόσο τον απωθούν. Δεν εξεπλάγη φέτος.

Ήταν – και είναι - δεδομένη η επιθυμία του Βαλβέρδε να βρεθεί πάλι κοντά στην οικογένειά του. Η γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους διαμένουν στο Μπιλμπάο, από το οποίο δεν μετακόμισαν ούτε όταν ο ίδιος εργάστηκε στη Βαρκελώνη – στην Εσπανιόλ- και στη Βιγιαρεάλ. Η διαφορά βεβαίως είναι ότι από τις αντίστοιχες πόλεις ο Ερνέστο έφθανε πολύ γρήγορα στο Μπιλμπάο, με αεροπλάνο.

Ένας λόγος που «κρατά» την οικογένεια μονίμως στο Μπιλμπάο, είναι το πρόβλημα ακοής και δυσλεξίας που αντιμετωπίζει ένα από τα δυο παιδιά. Το παιδί το βοηθούν ειδικοί καθηγητές, η δε οικογένεια δεν επιθυμεί την αλλαγή του σχολικού του περιβάλλοντος. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προθυμοποιήθηκε να βρει ειδικούς ισπανόφωνους καθηγητές, για να πείσει τον Ερνέστο να έλθει με όλη την οικογένειά του στην Ελλάδα. Εκείνος όμως αρνήθηκε με πολλή ευγένεια, επισημαίνοντας αφενός ότι δεν θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν ιδιαίτερα μαθήματα το σχολείο, αφετέρου πως τέτοιου είδους ισπανόφωνο εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Σε αυτά ας προστεθεί και η επαγγελματική ιδιότητα της συζύγου του προπονητή των «ερυθρολεύκων»: Είναι δημοσιογράφος και θέλει να μένει εντός ισπανικής επικράτειας, επειδή εκεί βρίσκονται τα αντικείμενα της επαγγελματικής ενασχόλησης και οι «πηγές» της, εκεί εξελίσσεται η καριέρα της.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο Βαλβέρδε θα ήθελε να παραμείνει. Κάποιοι λένε ότι ήδη κάνει προσπάθεια να μεταπείσει τη γυναίκα του και να παρατείνει για έναν χρόνο τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό.

Είναι επίσης αλήθεια ότι τίποτα από τα προαναφερθέντα δεν στάθηκε μέχρι τώρα εμπόδιο στην ανανέωση της συνεργασίας του Βαλβέρδε με τον Ολυμπιακό. Γιατί λοιπόν παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να φύγει; Μια απάντηση είναι ότι ο Βαλβέρδε έκανε αρκετή υπομονή έως τώρα, αλλά δύσκολα μπορεί να μείνει πλέον μακριά από την οικογένειά του. Δεν πρόκειται όμως μόνο για αυτό, ούτε είναι απολύτως βέβαιο ότι ο Ερνέστο, εάν φύγει, θα εργαστεί σίγουρα στην Ισπανία.

Σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις, ο Βαλβέρδε γοητεύεται από την ιδέα να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία, από την οποία κατά τα φαινόμενα ακούγονται ορισμένες ... σειρήνες. Ορισμένα άλλα σενάρια, ακραία ίσως, θέλουν τον Βάσκο να αντικαθιστά υπό προϋποθέσεις τον Γκουαρντιόλα, σε περίπτωση που ο τελευταίος αφήσει την Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με άλλα σενάρια, για τον Βαλβέρδε ενδιαφέρονται άλλες σημαντικές ισπανικές ομάδες, όχι όμως η «Μπάρτσα».

Ο Βάσκος με τον Ολυμπιακό τα έχει κερδίσει όλα. Οτιδήποτε κι αν κατακτήσει στο μέλλον, θα φαντάζει ως επιτυχία μεν, επανάληψη δε. Η ελληνική οικονομική κρίση προκαλεί ορισμένα ερωτηματικά για το ύψος του μπάτζετ που θα έχει μελλοντικά στη διάθεσή του.

Ο Ερνέστο έχει διαπιστώσει κάτι ακόμη: Ο ημέτερος αθλητικός Τύπος συχνά υπερτιμά τις δυνατότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καθώς τα ΜΜΕ θεωρούν και τον επόμενο τίτλο πρωταθλήματος ... από τώρα κερδισμένο, ο Βαλβέρδε ξέρει πως Τύπος και κόσμος θα δώσουν μεγάλη βαρύτητα στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου η πρόκριση συχνά είναι θέμα συγκυριών. Ο προπονητής ξέρει πως αν η ομάδα κάνει καλές εμφανίσεις, αλλά δεν προκριθεί στους «16», το κλίμα στον Τύπο μπορεί να «στραβώσει».

Όλα τα «υπέρ» και τα «κατά» τα ζυγίζει αυτήν την περίοδο ο Βαλβέρδε. Όποιος δηλώνει βεβαιότητα για την τελική του απόφαση, ας θυμηθεί ότι ο πράος αλλά αρκούντως εσωστρεφής Βάσκος δεν είναι «ανοικτό βιβλίο». Για κανέναν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ