Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση από τα... σκάγια της κόντρας Κοτζιά-Καμμένου - iefimerida.gr

Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση από τα... σκάγια της κόντρας Κοτζιά-Καμμένου

Τα «σκάγια» της κόντρας Κοτζιά-Καμμένου παίρνουν και το Μαξίμου/Φωτογραφία: Eurokinissi

Σε δύσκολη θέση έρχεται για άλλη μια φορά η κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος δεν φαίνεται διατεθειμένος να μείνει με τα χέρια…σταυρωμένα μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρώην υπουργός «κάρφωσε» τον Πάνο Καμμένο, αποκαλύπτοντας ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατήγγειλε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Σόρος.

Μετά από... ένα 48ωρο ήρθε η διάψευση του υπουργού εθνικής Άμυνας που αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος προχώρησε σε τέτοιου είδους αναφορές.

Και το αποτέλεσμα ήταν όλο αυτό το… γαϊτανάκι τοποθετήσεων να προκαλέσει «παγωμάρα» και τεράστια δυσκολία διαχείρισης στο Μαξίμου. Όπου και προσπάθησαν να υποβαθμίσουν όσα υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς, αποφεύγοντας να μπουν στην ουσία της υπόθεσης!

Ο Τσίπρας θέλει να κρατήσει ισορροπίες

Καθόλου τυχαία, όταν ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΕΡΤ) παρέπεμψε στη διάψευση από πλευράς Καμμένου, υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα έχει λήξει».

Εν ολίγοις, βούληση του πρωθυπουργού είναι να μείνει όσο γίνεται πιο μακριά από τον καβγά Κοτζιά-Καμμένου. Συν τοις άλλοις, μια πιθανή τοποθέτηση σε άλλο μήκος κύματος από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, μπορεί να ερμηνευόταν είτε υπέρ του Κοτζιά, είτε υπέρ του Καμμένου και θα έκρυβε τον κίνδυνο… αναζωπύρωσης της ήδη υπάρχουσας σύγκρουσης ανάμεσα στους δύο άντρες!

Αμηχανία σε κυβέρνηση και κόμμα

Στο μεταξύ διάχυτη είναι η αμηχανία και στις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών.

Μακράν μη πειστική ήταν η αντίδραση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος διευκρίνισε με ανάρτησή του στο Twitter πως ο ίδιος δεν διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει οτιδήποτε, γιατί όπως είπε… δεν άκουσε!

«Ανάξιες σχολιασμού» χαρακτήρισε τις κατηγορίες περί Σόρος η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν τα είπε αυτά τα πράγματα ο Πάνος Καμμένος.

Στο ζενίθ η πολιτική κόντρα

Κατά τα λοιπά το πολιτικό θερμόμετρο χτυπάει «κόκκινο» και οι κυβερνητικοί επιμένουν να σηκώνουν το λάβαρο για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Κοινή πεποίθηση στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου άλλωστε είναι ότι επιβάλλεται να παίξουν το «χαρτί» ηθικό πλεονέκτημα. Και με φόντο την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου, εγκαλούν Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής για προσπάθεια να εκτρέψουν τη συζήτηση από την πραγματικότητα της υπόθεσης Παπαντωνίου και του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που οικοδόμησαν, όπως λένε.

Με ξεκάθαρη στόχευση, τέλος, στη Φώφη Γεννηματά και έμμεση στόχευση στον Κώστα Σημίτη ο κ. Τζανακόπουλος είπε οτι το ΚΙΝΑΛ οφείλει μια συγνώμη στον ελληνικό λαό ως διάδοχος του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην πρωθυπουργός οφείλει μια πολιτική απολογία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ