Αυτή η μεσογειακή συνταγή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή αν βρείτε καρότα διαφορετικών χρωμάτων.
Η σαλάτα είναι καλύτερη μετά από μια ώρα, όταν τα καρότα έχουν απορροφήσει τα αρώματα της σος.
Για 4 άτομα:
- 1 κιλό καρότα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κ.γ. φρέσκος ψιλοκομμένος άνηθος (ή ½ κ.γ. αποξηραμένος)
- 1 κ.γ. αποξηραμένη μέντα (ή δυόσμος)
- ½ κ.γ. σπόροι νιγέλας
- ¾ κ.γ. σουσάμι
- θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα διαγώνια σε χοντρές φέτες.
- Αφήστε τα σε 30-35’ με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ¼ κ.γ. αλάτι μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμένουν κάπως τραγανά.
- Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τον άνηθο, τη μέντα, το σκόρδο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ¼ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι.
- Μεταφέρετε τα καρότα σε μια πιατέλα. Περιχύστε με τη σος γιαουρτιού και ανακατέψτε καλά.
- Πασπαλίστε με το σουσάμι και τη νιγέλα και σερβίρετε.
Από το βιβλίο Zaitoun: Recipes and Stories from the Palestinian Kitchen της Yasmin Khan, εκδ. Bloomsbury Publishing.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο