Κινδυνεύει η θέση της Ελλάδας στη Σένγκεν - iefimerida.gr

Κινδυνεύει η θέση της Ελλάδας στη Σένγκεν

Συνθήκη Σένγκεν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την υπό ίσους όρους με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη παραμονή της Ελλάδας στη Ζώνη Σένγκεν, θέτει σε κίνδυνο η αποτυχία της χώρας μας να εφαρμόσει αποτελεσματική πολιτική στην αντιμετώπιση και τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως προκύπτει από την έκθεση προόδου που συνέταξε τον Μάρτιο η Κομισιόν, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την επιβολή κυρώσεων, οι οποίες θα αναιρούν τη συμμετοχή της στη Ζώνη του Σένγκεν, καθώς τα ευρήματα είναι επιβαρυντικά για τις επιδόσεις της χώρας μας σε θέματα διαχείρισης παράνομης μετανάστευσης. Το γεγονός αυτό ερμηνεύει και τις πιέσεις που ασκούνται εν όψει της νέας αξιολόγησης της Ελλάδας τον Ιούνιο.

Μιλώντας στην Καθημερινή, Έλληνες αξιωματούχοι που συμμετέχουν σε θεσμικά όργανα της Ε.Ε. επισήμαναν ότι η κριτική που ασκείται, συνδέεται με την προσπάθεια για διεύρυνση της επιρροής του ευρωπαϊκού Βορρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ