Παπαδήμος: Το ενεργειακό, στο επίκεντρο των επαφών του στην Κύπρο - iefimerida.gr

Παπαδήμος: Το ενεργειακό, στο επίκεντρο των επαφών του στην Κύπρο

Παπαδήμος - Φωτιάδης: Στο τραπέζι το ενεργειακό και η συνεργασία Ελλάδας - Κύπρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καλύτερη αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ, καθώς και η συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου στον τομέα της ενέργειας, αποτέλεσε το επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, με τον κύπριο επιχειρηματία, Φώτο Φωτιάδη.

Ο κ. Φωτιάδης, ασχολείται με το εν λόγω θέμα και έχει υποβάλλει σχετικά υπομνήματα στην κυπριακή κυβέρνηση. Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο περιθώριο της διήμερης επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λευκωσία.

Οπως δήλωσε ο κύπριος επιχειρηματίας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «Με τον πρωθυπουργό γνωριζόμαστε από παλιά, όπως και με τον υπουργό τον Σταύρο Δήμα. Είχαμε την ευκαιρία να γευματίσουμε μαζί και μιλήσαμε εκτενώς για τα θέματα που απασχολούν την Κύπρο και την Ελλάδα».

Επίσης, ο κ. Φωτιάης ανέφερε ότι διατύπωσε στον πρωθυπουργό τις απόψεις του για το φυσικό αέριο και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπαδήμος «συμφωνεί απόλυτα», ενώ παράλληλα εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα συζητήσει τις απόψεις του με την κυπριακή κυβέρνηση.

Σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο στόχος του είναι μαζί με άλλους επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες να βοηθήσουν στην κατασκευή του αγωγού, που θα φέρνει το φυσικό αέριο από το κυπριακό οικόπεδο 12 στο Βασιλικό της Λεμεσού, ο κ. Φωτιάδης απάντησε ότι ηκαταρχάς η προσπάθεια έγκειται στη δημιουργία ενός οργανισμού για να μπορέσει εν συνεχεία να επιχειρηθεί το εν λόγω έργο. «Βασική μου έγνοια , την οποία διατύπωσα στον πρωθυπουργό είναι», σημείωσε ο κ. Φωτιάδης, «ότι η Κύπρος κινδυνεύει άμεσα».

«Ποτέ δεν είχαμε την δυνατότητα να προσφέρουμε αντάλλαγμα και να κερδίσουμε ισχυρούς συμμάχους. Τώρα το «δώρο» του φυσικού αερίου μας προσφέρει αυτή την ευκαιρία», τόνισε. Επίσης, υπογράμμισε ότι η Κύπρος πρέπει να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η λύση του Κυπριακού να είναι απόλυτα συμβατή με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο κ. Φωτιάδης, είπε ακόμη ότι βρίσκεται σε επαφή για το θέμα του φυσικού αερίου με παράγοντες του Ισραήλ, αλλά και με την εταιρία Noble, η οποία έκανε την γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ