Χρυσοχοϊδης: Στην Αμυγδαλέζα το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών - iefimerida.gr

Χρυσοχοϊδης: Στην Αμυγδαλέζα το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών

Χρυσοχοϊδης: Στην Αμυγδαλέζα το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο πρώτος χώρος κλειστής προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών να λειτουργήσει αμέσως μετά το Πάσχα σε ειδικούς χώρους της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα τόνισε για ακόμα μια φορά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ επεσήμανε ότι σχετική τροπολογία θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αξία» ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης υποστήριξε ότι «είναι επιτακτικό να βρούμε ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες λύσεις για ένα πρόβλημα εθνικό όχι τοπικό. Χωρίς αυτούς τους χώρους το πρόβλημα δεν λύνεται. Πρέπει αυτό να το καταλάβουμε και να αναλάβουμε όλοι μαζί, με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις και συνεργασίες αντίστοιχες πρωτοβουλίες» .

Ο υπουργός αποσύνδεσε τα κέντρα φιλοξενίας από τις εκλογές υποστηρίζοντας ότι «αν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, πρώτον οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε ανθρωπιστικές τραγωδίες κάθε είδους, δεύτερον, θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων, και των Ελλήνων και των μεταναστών, τρίτον, η απραξία και η αναποφασιστικότητα επωάζουν το «αυγό του φιδιού», κάθε είδους φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, και τέταρτον, αντιμετωπίζουμε τον άμεσο κίνδυνο αποβολής μας από τη Συνθήκη Schengen, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Τι ετοιμάζεται στην Αμυγδαλέζα

Στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας έχουν ήδη αρχίσει εργασίες για να ετοιμαστεί το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες θα φιλοξενήσει σταδιακά μέχρι 1.000 λαθρομετανάστες , θα έχει αστυνομικό τμήμα μέσα στις εγκαταστάσεις, ιατρείο, θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως ενισχυμένη περίφραξη.

Οι παράνομοι μετανάστες θα μένουν στα λυόμενα σπίτια που είχαν κατασκευαστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 (εκείνη την περίοδο έμεναν περίπου 2.500 αστυνομικοί από την επαρχία), θα απασχολήσει κατοίκους της περιοχής, (π.χ. ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας), ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή και ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την πάταξη της εγκληματικότητας στον δήμο Αχαρνών, η οποία βρίσκεται στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου προστασίας του πολίτη, η Αμυγδαλέζα επιλέχθηκε για δύο λόγους, α) για να στείλει ένα μήνυμα στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, ότι το πρώτο κέντρο κράτησης γίνεται στην Αττική, η οποία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και β) δημιουργείται μέσα στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. εκεί δηλαδή που μένουν και εκπαιδεύονται αστυνομικοί...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ