Νταλάρα: Η Ελλάδα έχει ένα κρίσιμο καλοκαίρι μπροστά της - iefimerida.gr

Νταλάρα: Η Ελλάδα έχει ένα κρίσιμο καλοκαίρι μπροστά της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, στις διαβουλεύσεις με την Αθήνα απέρριψε τα σενάρια περί νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του «κουρέματος».

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως η χώρα έχει μπει «σε τροχιά σταθεροποίησης και ανάπτυξης» και υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει «ένα πολύ κρίσιμο καλοκαίρι μπροστά της, στο οποίο μπορεί να αρχίσει να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ. Εύχομαι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο που θα βρεθούμε να έχω επιβεβαιωθεί ως προς αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έδειξε να συμμερίζεται την ανησυχία του ΔΝΤ πως «οι εκλογές στην Ελλάδα δημιουργούν αβεβαιότητα και κάποια ανησυχία στις αγορές», τονίζοντας όμως πως το ίδιο μπορεί σε συμβεί σε κάθε χώρα μπαίνει σε μία αντίστοιχη προεκλογική περίοδο κατά την οποία είναι εύκολο να γίνουν λάθη.

«Η παρούσα κυβέρνηση και η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί πρέπει πάση θυσία να παραμείνει προσηλωμένη στο στόχο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής», τόνισε.

Τέλος, ο επικεφαλής του IIF υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να αποδώσουν μεταρρυθμίσεις, που δεν μπορούν να εφαρμοστούν από τη μία μέρα στην άλλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ