Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Συνεχίζεται η μεταφορά σκόνης - iefimerida.gr

Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Συνεχίζεται η μεταφορά σκόνης

άνεμοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με την ηλιοφάνεια να επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, την σκόνη να συνεχίζει να έρχεται από την Αφρική, και μερικές νεφώσεις και βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια και τα ορεινά.

Σάββατο

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από αργά το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη Θεσσαλία κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή

Την Κυριακή των Βαΐων στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς στα δυτικά να είναι ισχυρές.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να βρέξει κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ