Επίσημη αργία για το Πάσχα μετά από 53 χρόνια στην Κούβα - iefimerida.gr

Επίσημη αργία για το Πάσχα μετά από 53 χρόνια στην Κούβα

Για πρώτη φορά θρησκευτική αργία μετά από 53 χρόνια στην Κούβα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά μετά από πέντε δεκαετίες, η Κούβα έχει σήμερα επίσημη αργία για τη μεγάλη Παρασκευή του Πάσχα των Καθολικών.

Η απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο μετά την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην Αβάνα, την πρώτη (επίσκεψη), ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από το 1998. Η απόφαση ισχύει μόνο για φέτος, όμως η κυβέρνηση, θα επανεξετάσει το ζήτημα, προκειμένου να λάβει οριστικότερες αποφάσεις.

Μετά την επανάσταση του Φιντέλ Κάστρο, το 1959, οι θρησκευτικές αργίες είχαν καταργηθεί στο Νησί, ωστόσο, την τελευταία δεκαετία η Καθολική Εκκλησία έχει αποκτήσει αρκετές από τις ελευθερίες που απολάμβανε παλαιότερα.

Καταλυτικές προς αυτή την κατεύθυνση ήταν οι δύο παπικές επισκέψεις, του Ιωάννη Παύλου Β' το 1998 και του Βενέδικτου ΙΣτ' πριν από μία εβδομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ