Mια τάρτα που ικανοποιεί το instagram όσο τον ουρανίσκο μας.
Bάλτε τα σύκα στο ψυγείο για 10 λεπτά για να μην διαλυθούν όταν τα κόβετε.
Για 6 άτομα:
- 400 γρ. ώριμα σύκα
- 1/4 φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
- 1,5 φλιτζάνι ρούμι
- βούτυρο για το ταψί
- 300 γρ. ζύμη για τάρτα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πασπάλισμα
- 3 κ.σ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
Εκτέλεση:
- Kόψτε τα σύκα στα τέσσερα χωρίς να τα ξεφλουδίσετε. Πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη και το μισό ρούμι και αφήστε τα στην άκρη για 1 ώρα.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι τάρτας 20 εκ.
- Ανοίξτε τα 2/3 της ζύμης σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και μετά απλώστε τη στο ταψάκι.
- Κάντε τρύπες στη ζύμη με ένα πιρούνι. Βάλτε από πάνω ένα αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 20’.
- Βγάλτε το ταψάκι από τον φούρνο χωρίς να τον κλείσετε. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και αφήστε τη ζύμη να κρυώσει.
- Στραγγίξτε τα σύκα και βάλτε τα στο ταψί, πάνω από τη βάση ζύμης.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε για λίγο στη φωτιά το υπόλοιπο ρούμι με τη μαρμελάδα, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Aπαλά περιχύστε το μείγμα πάνω στα σύκα.
- Κάντε την υπόλοιπη ζύμη λεπτά κορδόνια και βάλτε τα χιαστί πάνω από τα σύκα. Ψήστε για περίπου 10’.
- Αφήστε την τάρτα να κρυώσει πριν τη σερβίρετε.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο