Ο Παπανδρέου παραδίδει μαθήματα στις υπό ένταξη στην Ευρωζώνη, χώρες - iefimerida.gr

Ο Παπανδρέου παραδίδει μαθήματα στις υπό ένταξη στην Ευρωζώνη, χώρες

Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως η Ελλάδα δεν ήταν αρκετά προετοιμασμένη για να εισέλθει στην Ευρωζώνη, εξέφρασε ο τέως πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία της «Huffington Post» στις ΗΠΑ.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε σε δημοσιογράφους της εφημερίδας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θέλει την παραμονή της στην Ευρωζώνη, την ώρα που οι ηγεσίες εφαρμόζουν ένα δόγμα «σφικτό». Δεν παρέλειψε επίσης να κάνει κριτική και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ συντηρητική», λόγω των προγραμμάτων λιτότητας που προωθεί.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «σύμφωνα με τη δογματική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν τακτοποιήσεις τα οικονομικά σου και εξαλείψεις χρέη και ελλείμματα, οι αγορές θα είναι ευτυχισμένες», προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο περαιτέρω ύφεσης με λιγότερα έσοδα, αργή ανάπτυξη και περικοπές.

Στην συνέχεια, τόνισε πως στο μέλλον κάθε χώρα που θα θέλει να μπει στην Ευρωζώνη, θα πρέπει να προετοιμαστεί πολύ καλύτερα απ' όσο είχε προετοιμαστεί η Ελλάδα. Επίσης, υποστήριξε ξανά την πρότασή του για την έκδοση ευρωομολόγου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ