Τέλος ο φόρος πολυτελείας στα αυτοκίνητα - iefimerida.gr

Τέλος ο φόρος πολυτελείας στα αυτοκίνητα

Τέλος ο φόρος πολυτελείας στα αυτοκίνητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Βουλή θα κατατεθεί τροπολογία για την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα συγκεκριμένος φόρος δεν κατάφερε να φέρει στο κράτος τα έσοδα που υπολόγιζε.

Όπως φαίνεται από τις πωλήσεις του 2011 πουλήθηκαν περίπου 5.000 αυτοκίνητα με Φόρο Πολυτελείας, αποφέροντας και το κράτος εισέπραξε μόλις 4 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» η κυβέρνηση εξετάζει εδώ και καιρό να καταργήσει το Φόρο Πολυτελείας ο οποίος επιβαρύνει τα αυτοκίνητα των λεγόμενων φορολογικά «καλών κατηγοριών». Γιατί μην ξεχνάμε ότι, πέρα από το ΦΠΑ που προστίθεται ποσοστιαία στην τιμή του αυτοκινήτου, υπάρχει και ο Ειδικός Φόρος Ταξινόμησης, ο οποίος στην περίπτωση των ακριβών αυτοκινήτων αυξάνει ακόμα και 50% την τελική του αυτοκινήτου.

Ετσι λοιπόν, πολλοί υποψήφιοι αγοραστές των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, μη θέλοντας να τους πιάνει... κότσο το Ελληνικό κράτος με το Φόρο Πολυτελείας, προχωρούσαν στην αγορά ενός ελαφρά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, το οποίο σε συνεννόηση με τον έμπορο τους το εισήγαγε υποτιμολογημένο και βέβαια κάτω από το όριο του Φόρου Πολυτελείας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Range Rover Sport με τον 3λιτρο diesel κινητήρα. Η τελική του τιμή σήμερα με όλους τους φόρους είναι στα 120.000€. Με την κατάργηση του φόρου πολυτελείας αυτό θα πέσει στα 98.800€. Και για να καταλάβουμε το γιατί αυτής της κατηγορίας των αυτοκινήτων φορολογικά χαρακτηρίζονται ως «καλή», αν αφαιρέσουμε όλους τους φόρους που έχουν μπει στο συγκεκριμένο μοντέλο η τιμή του θα ήταν στα 61.160€! Βέβαια, φόροι υπάρχουν σε όλες της χώρες της Ευρώπης. Φόρος Πολυτελείας σε αυτή τη μορφή και σε αυτές τις κατηγορίες προϊόντων, μόνο στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ