Αναμφίβολα η γαλλική κουζίνα είναι από τις καλύτερες του πλανήτη.
Εκλεπτυσμένη και ευφάνταστη έχει επηρεάσει τη γαστρονομία παγκοσμίως, όποτε δικαίως θεωρείται η βασίλισσα της γεύσης.
Η ιστορία της ξεκινάει τον 14ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Λουδοβίκου XV, οπότε άρχισαν να γράφονται και τα πρώτα βιβλία μαγειρικής.
Όμως, οι γαλλικές συνταγές δεν είναι εύκολες, απαιτούν γνώσεις και δεξιοτεχνία, οπότε σε λίγα μέρη στην Αθήνα μπορείτε πραγματικά να τις απολαύσετε σε όλο τους το μεγαλείο.
1) Σπύρος και Βασίλης
Πίσω από το Μέγαρο Μουσικής, δυο αδέρφια, ο Σπύρος και ο Βασίλης Πολυμέρης, το 1974, τότε που η ταβέρνα ήταν η μοναδική επιλογή εξόδου των Αθηναίων, άνοιξαν αυτό το υπέροχο εστιατόριο με την καταπληκτική αυλή και μας έμαθαν να τρώμε φιλέτο καφέ ντε Παρί, με μια μυστική σως που δεν ξέρει ούτε καν ο σεφ του εστιατορίου, -αφού η συνταγή περνάει από πατέρα σε γιο-, σαλιγκάρια μπουργκινιόν, κρεμμυδόσουπα, αλλά και φοβερές κρέπες, με τυρί και σπανάκι, όπως τις φτιάχνουν στο Παρίσι.
10 γνήσια γαλλικά bistro και εστιατόρια στην Αθήνα, στο bovary.gr