Σαρκοζί: Κανείς Γάλλος δεν θέλει να δει την Γαλλία να γίνεται Ελλάδα - iefimerida.gr

Σαρκοζί: Κανείς Γάλλος δεν θέλει να δει την Γαλλία να γίνεται Ελλάδα

Σαρκοζί: Κανείς Γάλλος δεν θέλει να δει την Γαλλία να γίνεται Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δέσμευσή του πως θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου η Γαλλία να μην γίνει σαν την Ελλάδα, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Δεν υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που θα ευχόταν η χώρα μας να γίνει σαν την Ελλάδα ή την Ισπανία» είπε χαρακτηριστικά ο Νικολά Σαρκοζί στον απόηχο τον χθεσινών δυσκολιών της Ισπανίας να δημοπρατήσει ομόλογά της και εν μέσω των συνεχιζόμενων δοκιμασιών που βιώνει η Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια περιορισμού του γαλλικού δημόσιου χρέους και του ελλείμματος, Γάλλος πρόεδρος είπε ότι όλες οι προτάσεις του επικεντρώνονται στον ισοσκελισμό των δημοσιονομικών μεγεθών το 2016. Συμπλήρωσε ότι επιθυμεί να «χτίσει μία Γαλλία ισχυρή, που θα προστατεύει τους πολίτες της και θα τους επιτρέπει να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους», τονίζοντας πως «Χάρη στη δουλειά και τη γενναιότητα των Γάλλων, έχουμε εισέλθει πρόωρα σε τροχιά μείωσης των ελλειμμάτων μας».

Υπενθύμισε επίσης ότι η πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί αποτελεί μία «Ιστορική απόφαση: Ανταγωνιστικότητα, καινοτομία, επένδυση, περικοπή των δημοσίων δαπανών». «Θέλω να στοιχηματίσω στην εργασία, την ανταγωνιστικότητα, την επαγγελματική διαμόρφωση [...] η Γαλλία δεν πρέπει να φοβάται το ταλέντο και την επιτυχία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ