Προσπάθειες να «κλειδώσει» η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα -Για τον Δεκέμβριο - iefimerida.gr

Προσπάθειες να «κλειδώσει» η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα -Για τον Δεκέμβριο

Ο Αλέξης Τσίπρας/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ολοένα και πιο κοντά στην οριστικοποίηση της ημερομηνίας που θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα βρίσκονται Αθήνα και Μόσχα.

Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν στο iefimerida ότι μεταξύ 5 και 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα η Διυπουργική μεταξύ των δύο χωρών, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου. Εκεί, αναμένεται να συζητηθούν όλα τα ζητήματα και γίνει προεργασία ως προς τη διαμόρφωση της «ατζέντας», ενώ η ελληνική πλευρά επιδιώκει η επίσκεψη να γίνει εντός Δεκεμβρίου.

«Είμαστε σε διαδικασία εξομάλυνσης», σχολιάζουν αρμόδιες πηγές, και είναι σαφές ότι μετά τις απελάσεις Ελλήνων και Ρώσων διπλωματών τον περασμένο Ιούλιο εκκινούν εκ νέου οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Τέλος, τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στην επικείμενη συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν, είναι τόσο οι περιφερειακές εξελίξεις, αλλά και τα ζητήματα της οικονομίας και των διμερών συνεργασιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ