Η λάθος επιλογή της Μελάνια: Το λευκό καπέλο προκαλεί αντιδράσεις και συγκρίσεις με αποικιοκράτες [εικόνες] - iefimerida.gr

Η λάθος επιλογή της Μελάνια: Το λευκό καπέλο προκαλεί αντιδράσεις και συγκρίσεις με αποικιοκράτες [εικόνες]

Το καπέλο της Μελάνια προκαλεί αντιδράσεις. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εμφανίστηκε μπροστά στον Τύπο το πρωί της Παρασκευής στο Ναϊρόμπι της Κένυας, ήταν ντυμένη κατάλληλα για το σκηνικό.

Βρισκόταν στο David Sheldrick Wildlife Trust, έτοιμη να χαϊδέψει και να ταϊσει τους μικρούς ελέφαντες σε έναν χώρο γεμάτο με λάσπη. Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που η Μελάνια Τραμπ επέλεξε να φορέσει χακί παντελόνι, καφέ δερμάτινες μπότες ιππασίας και ένα λευκό πουκάμισο.

Με χακί παντελόνι, καφέ ψηλές μπότες ιππασίας και λευκό πουκάμισο εμφανίστηκε η Μελάνια Τραμπ σε σαφάρι στην Κένυα

Κι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα δεν θα ήθελαν να συνδυάσουν την λάσπη, τις πιτσιλιές από το γάλα που τάισε με τα μπιμπερό τα μικρά ζώα, με ένα άσπρο πουκάμισο, η Μελάνια δεν είναι όπως οι περισσότεροι άνθρωποι.

Αλλά όταν εμφανίστηκε στην επόμενη δραστηριότητά της, ένα σαφάρι με οδηγό διάρκειας μισής ώρας στο παρακείμενο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι, η Πρώτη Κυρία φόρεσε κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από την μεγαλύτερη μερίδα των χρηστών του διαδικτύου: το λευκό καπέλο – κράνος.

Αυτό που προκάλεσε όμως αντιδράσεις ήταν το λευκό καπέλο που θύμιζε την περίοδο της αποικιοκρατίας

Εν μέρει το καπέλο αυτό μπορεί να θύμιζε την Μέριλ Στριπ στην ταινία «Out of Africa», όπου υποδύεται μια ανεξάρτητη γυναίκα που αναλαμβάνει ένα αγρόκτημα στην αγροτική Κένυα στη δεκαετία του 1920.

Το λάθος όμως ήταν πως το πρακτικό αυτό αξεσουάρ, θύμιζε επικίνδυνα τα καπέλα που φορούσαν οι αποικιοκράτες.

Η Μελάνια εντυπωσιάστηκε από τις ζέβρες

Το καπέλο αυτό χρησιμοποιήθηκε ευρέως από Ευρωπαίους αξιωματούχους στις αποικίες τους σε ολόκληρη την Αφρική και στην Ινδία και έγινε δημοφιλές από τους Ευρωπαίους πολιτικούς που επισκέπτονταν ή ζούσαν στις αποικίες την δεκαετία του 1930.

Οι στρατιώτες, οι οδηγοί και οι εργαζόμενοι σε πάρκα άγριας φύσης αντικατέστησαν το καπέλο εδώ και πολύ καιρό με πιο πρακτικά και λιγότερο αμφισβητούμενα σχέδια κεφάλι, αλλά εξακολουθεί να είναι δημοφιλές και από τουρίστες στην Αφρική που έχουν περιορισμένη εμπειρία και ευαισθησία γύρω από τον συμβολισμό του.

«Αυτό το καπέλο χρησιμοποιήθηκε από αποικιοκράτες κατά τη διάρκεια των σκοτεινών ημερών. Δεν δείχνει σωστό σε εμάς τους Αφρικανούς. Ποιος σας συμβουλεύει;» έγραψε ο Pauleen Mwalo, του Ναϊρόμπι, στο Twitter.

Τα σχόλια ήταν πολλά και κατάφεραν να επισκιάσουν το ταξίδι της Πρώτης Κυρίας που έχει προβληθεί από μερικούς ως μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε από μια σειρά δυσάρεστων σχολίων του συζύγου της, όταν τον περασμένο Ιανουάριο χαρακτήρισε πολλές αφρικανικές χώρες ως «shitholes».

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ