Xωριάτικο γαλλικό ριζότο - iefimerida.gr

Xωριάτικο γαλλικό ριζότο

Από το βιβλίο France: The Cookbook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Γάλλοι το αγαπούν και ως συνοδευτικό σε άλλα πιάτα. Χορταίνει και ανακουφίζει.

Το πιάτο αυτό βασίζεται στην πλούσια γεύση, οπότε απαιτεί καλό μπέικον, λιπαρό τυρί, μοσχαρίσιο ζωμό. Είπαμε, χωριάτικο.

Για 6 άτομα:

  • 20 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ.  μπέικον, κομμένο κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μακρύκοκκο ή καστανό ρύζι
  •  2 λίτρα καυτός ζωμος
  • 1 κλωνάρι μαϊντανός
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 1 κλωνάρι φραγκομαϊντανός
  • 1 ματσάκι τσάιβ
  • 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Xωριάτικο γαλλικό ριζότο | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση:

  • Σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο και σοτάρετε το μπέικον και το κρεμμύδι για 5’, μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέστε το ρύζι, ανακατεύοντας για 2-3’ να πάρει όλο λίπος. Προσθέστε τον ζωμό.
  • Δέστε όλα τα βότανα σε ματσάκι και βάλτε τα στο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε.
  • Μαγειρέψτε για 15’, ή μέχρι να γίνει το ρύζι (το καστανό θέλει περισσότερη ώρα).
  • Αφαιρέστε τα βότανα, ρίξτε την γραβιέρα ανακατεύοντας και σερβίρετε.

Από το βιβλίο France: The Cookbook, εκδ. Phaidon.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ριζότο Γαλλική κουζίνα μπέικον ρύζι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ