Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και μαθητών έξω από το υπ. Παιδείας -Τα αιτήματά τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και μαθητών έξω από το υπ. Παιδείας -Τα αιτήματά τους [εικόνες]

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 300 εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς έξω από το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού.

Η δράση συντονίζεται από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ενώ τη στήριξη στις δύο ομοσπονδίες- μέλη της εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ.

Διαμαρτυρία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού

Ανάμεσα στα αιτήματα μαθητών και εκπαιδευτικών είναι: 14ετες δημόσιο δωρεάν σχολείο με διετή υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, αύξηση δαπανών για την παιδεία, σταδιακή αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 300 εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς έξω από το υπουργείο Παιδείας

Από την πλευρά της, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας ζητά την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ομαλή λειτουργία των δημοσίων και δωρεάν σχολείων, αποσύνδεση της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το λύκειο, δωρεάν μεταφορά και γεύμα για όλους τους μαθητές, επέκταση των προγραμμάτων πρόσθετης διδακτικής στήριξης και ενισχυτικής διδασκαλίας, καμία κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ και εξασφάλιση της εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα.

Η δράση συντονίζεται από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)

Τέλος, οι σύλλογοι - πρωτοβουλίες αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τη σταδιακή μονιμοποίηση 15.000 εκπαιδευτικών αρχής γενομένης από το 2019, τονίζουν ότι οι ανάγκες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό αυτό.

Περίπου 300 εκπαιδευτικοί και μαθητές έξω από το υπ. Παιδείας
Τονίζουν ότι οι ανάγκες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό αυτό
Διαδηλώνουν για τα αιτήματά τους

Αντιπροσωπεία μελών της ΟΛΜΕ και τις ΔΟΕ ζήτησε και πραγματοποιεί συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας στον οποίο και εκθέτουν τα αιτήματα τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ