Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού, που φαίνεται ότι είχαν στήσει τον τελευταίο καιρό μετανάστες σε ημιτελές κτίριο, στην περιοχή των Γιαννιτσών, δυτικά της Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, από το σημείο προσήχθησαν 109 άτομα που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης για έλεγχο και ταυτοποίηση στοιχείων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από το σύνολο των προσαχθέντων διαπιστώθηκε ότι οι 61 δεν διέθεταν έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Οι υπόλοιποι 48 προσαχθέντες, μετά τους απαραίτητους ελέγχους, αφέθηκαν ελεύθεροι.
Της αστυνομικής επιχείρησης προηγήθηκαν καταγγελίες και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης αποφασίστηκε η εκκένωση του κτιρίου, το οποίο φέρεται να ανήκει σε κατασκευαστικό συνεταιρισμό. Στη συνέχεια, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης, από τις Διευθύνσεις Ανακύκλωσης - Αστικών Απορριμμάτων και Πρασίνου, καθάρισαν όχι μόνο το κτιριακό συγκρότημα αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για την καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FΜ", πως ο δήμος Θεσσαλονίκης τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποίησε άλλες πέντε - έξι παρόμοιες εκστρατείες καθαρισμού στο ίδιο κτίριο.
"Τα συνεργεία καθαρίζουν τον χώρο, όμως η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή είναι τραγική και έχουν δίκιο οι περίοικοι που διαμαρτύρονται. Διότι στο συγκεκριμένο κτίριο ζούσαν περισσότεροι από εκατό άνθρωποι, χωρίς υποδομές και σύστημα αποχέτευσης" τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης.
Σύμφωνα με τον κ.Ζαχαριάδη, "ο συγκεκριμένος οικοδομικός συνεταιρισμός έχει υποχρέωση να διαφυλάξει τον χώρο και να τον κρατήσει καθαρό. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανταπόκριση στις υποχρεώσεις που έχουν". Συμπλήρωσε δε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες σε βάρος των ιδιοκτητών του ακινήτου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ