Σαμαράς: Η Ελλάδα για πέμπτη χρονιά είναι μια δημοσιονομική αποτυχία - iefimerida.gr

Σαμαράς: Η Ελλάδα για πέμπτη χρονιά είναι μια δημοσιονομική αποτυχία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του που δημοσιεύεται στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί χαμένη υπόθεση και πως με τη στήριξη της Ευρώπης μπορεί να κάνει δυναμική επιστροφή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως η Ελλάδα εδώ και καιρό βιώνει μια «δημοσιονομική αποτυχία», για πέντε συνεχή χρόνια ύφεσης. Σημειώνει ότι η χώρα έχει 16%-18% του ΑΕΠ της από το 2009.

Προσθέτει πως το επίπεδο ζωής του Έλληνα έχει περάσει από την υπερβολική κατανάλωση με ανεπαρκή παραγωγή στην ατελείωτη λιτότητα χωρίς καμία πρόοδο.

Ο κ. Σαμαράς θέτει το θέμα της ανάπτυξης και της προώθησής της, ώστε να ξεκινήσει η αναθέρμανση της οικονομίας και παράλληλα, προβλέπει ότι εάν δεν υπάρχει ανάκαμψη με αναπτυξιακά μέτρα, η κατάσταση θα επιδεινωθεί και αφήνει αιχμές για το εφαρμοζόμενο οικονομικό πρόγραμμα, υποστηρίζοντας:

«Αναλάβαμε τη δέσμευση να εκπληρώσουμε τους στόχους του ευρωπαϊκού προγράμματος για την Ελλάδα και θέλουμε να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας μέχρι κεραίας. Αλλά όσο πιο πολύ διαρκεί η ύφεση, τόσο θα απέχουμε από τους στόχους μας. Θέλουμε να ανατρέψουμε αυτήν την τάση, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο».

Για να υπάρξει ανάκαμψη στη χώρα σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, πρέπει να στηριχθεί η Ελληνική προσπάθεια από τους Ευρωπαίους, ώστε να γίνει η Ελλάδα «ένα άνευ προηγουμένου θετικό παράδειγμα για την ευρωζώνη», ενώ αναφέρει πως αρκετοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν δίστασαν να πουν πως η χώρα πρέπει να διωχθεί από το ευρώ, κι όμως η Ελλάδα τα κατάφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ