Αποχώρησε -και τυπικά- από την «Ελευθεροτυπία» η Κύρα Αδάμ - iefimerida.gr

Αποχώρησε -και τυπικά- από την «Ελευθεροτυπία» η Κύρα Αδάμ

«Ελευθεροτυπία»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραιτήθηκε από την -κλειστή, εδώ και μήνες- εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» η τελευταία διευθύντρια της εφημερίδας, Κύρα Αδάμ.

«Τίτλους τέλους» έβαλε η Κύρα Αδάμ -και τυπικά- στη σχέση 32 ετών που είχε με την «Ελευθεροτυπία». Με σχετική επιστολή της, η δημοσιογράφος γνωστοποιεί ότι στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου τόνισε στην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου πως θα ήταν αδιανόητο να κυκλοφορήσει πάλι η «Ελευθεροτυπία», χωρίς να αποζημιωθούν πλήρως όσοι εργαζόμενοι πρόκειται να απολυθούν. Στην επιστολή της, η οποία έχει ως αποδέκτη τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων της εφημερίδας, Πάνο Σώκο, η Κύρα Αδάμ υπογραμμίζει τη διαφωνία που είχε επί του θέματος με την εκδότρια.

Η επιστολή είναι η εξής:

«Στο τέλος Φεβρουαρίου έγινε σύσκεψη διευθυντικών στελεχών στην οικία της εκδότριας της «Ε» κας Τεγοπούλου. Σ΄αυτήν, παρουσιάστηκε η πρόταση της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και με αντικείμενο την άμεση επαναλειτουργία της εφημερίδας με ένα μέρος των εργαζομένων και με νέο υπολογισμό μισθοδοσίας τους.

Ως διευθύντρια του καθημερινού φύλλου της «Ε» εξέφρασα την αντίθεση μου με την εν λόγω πρόταση. Επέμεινα ότι η επαναλειτουργία της εφημερίδας, προϋποθέτει την προηγούμενη ρύθμιση καταβολής δεδουλευμένων και αποζημιώσεων σε όσους συναδέλφους εκ των 8οο δεν θα χρησιμοποιηθούν στο νέο σχήμα της εφημερίδας. Διαφορετικά, επεσήμανα τότε, δεν θα αποκατασταθεί η απαραίτητη εργασιακή ειρήνη και δεν θα λειτουργήσει εποικοδομητικά το διευθυντικό δικαίωμα. Απεχώρησα από την σύσκεψη αυτή πριν από τη λήξη της και έκτοτε δεν έχω καμμία επαφή με την Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ.

Επιπροσθέτως, το συμβόλαιο μου με την Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ έληξε, χωρίς διάθεση ανανέωσης του. Συνεπώς έχει πάψει να υφίσταται και τυπικώς η εργασιακή μου σχέση με την «Ε», όπου απασχολήθηκα ανελλιπώς και αποκλειστικώς από το 1980 μέχρι σήμερα.

Παρακαλώ, η παρούσα επιστολή να αναρτηθεί την 4η Απριλίου στο μπλογκ των εργαζομένων της «Ε»

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ