Ο συνδυασμός του εσπεριδοειδούς με τον μάραθο καθαρίζει τον ουρανίσκο και κάνει το πιάτο ιδανικό συνοδευτικό για βραστό ή ψητό κρέας.
Η συνταγή έρχεται από τη Σικελία, λίκνο της fusion κουζίνας. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά της επιλογής σας.
Για 8 άτομα:
- 3-4 μαραθόριζες (φινόκιο), κομμένες φέτες
- 8 πορτοκάλια
- 100 γρ. ελιές που έχετε περάσει ελαφρώς από το τηγάνι
Για τη σος:
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμός από ½ λεμόνι, σουρωμένος
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος πλατύφυλλος μαϊντανός
- 1 κ.γ. σπόροι μάραθου (προαιρετικά)
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Για τη σος, χτυπήστε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, τους σπόρους μάραθου (αν χρησιμοποιείτε) και αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια αφαιρώντας κάθε ίχνος σάρκας και κόψτε τα ροδέλες.
- Βάλτε τις φέτες πορτοκάλι σε ένα μεγάλο μπολ με το φινόκιο και τις ελιές.
- Περιχύστε με τη σος, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.
Από το βιβλίο Sicily, εκδ. Phaidon.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο