Στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο Λουκάς Παπαδήμος - iefimerida.gr

Στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο Λουκάς Παπαδήμος

Κύπρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Κύπρο αναμένεται να βρεθεί σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη συνοδεία του υπουργού Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, του υπουργού Επικρατείας Παντελή Καψή και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να φθάσει στο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας στις 13.00 ενώ αναμένεται κατά την άφιξή του να προβεί σε δήλωση που θα δώσει και το στίγμα της επίσκεψης.

Στις 15.15 ο πρωθυπουργός αναμένεται να γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια σε επίσημη τελετή.

Ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Δημήτρης Χριστόφιας θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με αντιπροσωπείες των δύο κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστόφια, στην κορυφή της ατζέντας θα είναι φυσικά το Κυπριακό, το οποίο άλλωστε βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή ενόψει των αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και της άτεγκτης στάσης της τουρκικής πλευράς, η οποία πρόσφατα μίλησε και για διχοτόμηση του νησιού.

Τις συζητήσεις, όπως είπε, θα απασχολήσουν και θέματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το θέμα της ενέργειας, αλλά και θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στην περιοχή.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε ότι «Κύπρος και Ελλάδα απορρίπτουν με αποφασιστικό τρόπο τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας για σύγκληση τετραμερούς διάσκεψης στο Κυπριακό».

Μετά τις συνομιλίες με τον Κύπριο πρόεδρο ο πρωθυπουργός θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμή του ο πρόεδρος Χριστόφιας.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει ομιλία σε ειδική συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ