ΥΠΕΞ Βρετανίας: Θετικό βήμα το δημοψήφισμα για την ΠΓΔΜ, χαμηλότερη των προσδοκιών η συμμετοχή - iefimerida.gr

ΥΠΕΞ Βρετανίας: Θετικό βήμα το δημοψήφισμα για την ΠΓΔΜ, χαμηλότερη των προσδοκιών η συμμετοχή

Ο Τζέρεμι Χαντ/ Φωτογραφία: AP- Mary Altaffer
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τζέρεμι Χαντ χαρακτήρισε θετικό βήμα για την ΠΓΔΜ το δημοψήφισμα της Κυριακής, παρότι «η συμμετοχή ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών».

«Οι ψηφοφόροι στη “Μακεδονία” εξέφρασαν την επιθυμία τους να αποτελέσουν τμήμα της ευρωατλαντικής κοινότητας», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών και κάλεσε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ να συνεργαστεί με το κοινοβούλιο, προκειμένου να οικοδομήσουν το μέλλον της χώρας τους.

«Πιστεύω ότι η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι καλή για τη “Μακεδονία” και την περιοχή. Προσφέρει την προοπτική μεγαλύτερης ασφάλειας και ευημερίας και καλύτερων ευκαιριών για τους νέους της “Μακεδονίας”. Επιτρέπει επίσης στη “Μακεδονία” να αποτελέσει παράδειγμα για την περιοχή, για το τι μπορεί να επιτευχθεί με θάρρος, αποφασιστικότητα και όραμα για το μέλλον», δήλωσε ακόμη ο Χαντ.

Θύμισε ότι η χώρα του είναι φίλος και εταίρος της ΠΓΔΜ και εξέφρασε την επιθυμία στο μέλλον να ενισχυθεί αυτή η σχέση. «Περιμένουμε ανυπόμονα, ιδίως, την ημέρα που θα είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Η πόρτα παραμένει ανοιχτή», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζέρεμι Χαντ ΠΓΔΜ δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ