Την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στο Αγαθονήσι θυμήθηκε πριν λίγες ημέρες τουρκική εφημερίδα, κάνοντας λόγο για... «παραβίαση» συνόρων!
Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε μέσω social media το εν λόγω δημοσίευμα το οποίο αναφέρει: «Ο αρχηγός του κόμματος Ποτάμι μετέβη στο Αγαθονήσι & παραβίασε τα σύνορα της Διοίκησης της Στρατιάς του Αιγαίου της Τουρκίας».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζει πως η κατάσταση στο Αιγαίο, ίσως, να είναι πιο σοβαρή από αυτή που πιστεύουμε και τονίζει ότι «το βλέμμα μας προς εκείνη την πλευρά των συνόρων πρέπει να είναι μόνιμο και άγρυπνο».
Η ανάρτησή του:
Μια τρελή τρελή… παραβίαση!
Θυμάστε την επίσκεψή μου, τέλη Αυγούστου, στο Αγαθονήσι και στους Λειψούς;
Την θυμήθηκαν, πάντως, οι Τούρκοι! Και την Παρασκευή 28.9 στην εφημερίδα Sözcü με καταγγέλλουν γιατί παραβίασα τα σύνορα και ταυτοχρόνως καταγγέλλουν και την τουρκική «Στρατιά του Αιγαίου» γιατί δεν… αντέδρασε!
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:
«Παρά τη στήριξη της Τουρκίας, η Ελλάδα συνεχίζει τις αυθάδειές της. Ο αρχηγός του κόμματος "Ποτάμι", Σταύρος Θεοδωράκης, μετέβη στο Αγαθονήσι [σ.σ. στο κείμενο της εφημερίδας αναφέρεται ως "Eşek"] και παραβίασε τα σύνορα στην περιοχή στην οποία είναι υπεύθυνη η Διοίκηση της Στρατιάς του Αιγαίου της Τουρκίας. Τι έκανε ο Εrdoğan, ο Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και ο Υπουργός Άμυνας Hulusi Akar; Τίποτα. Δεν έδωσαν ούτε καν μουσική "νότα" (σ.σ. λογοπαίγνιο με τη διπλωματική νότα) στην Ελλάδα».
Όλα αυτά είναι δηλώσεις του πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Αμύνης της Τουρκίας Ümit Yalım και φιλοξενούνται σε πρωτοσέλιδο (!) άρθρο του Rahmi Turan στην κεμαλική Sözcü! Τίτλος του δημοσιεύματος; «Η Τουρκία είναι κέντρο διερχομένων;».
Καλά, την ελληνική σημαία που κυματίζει στην κορφή του Αγαθονησίου κάνουν πως δεν τη βλέπουν… Τους 200 κατοίκους και τους ψαράδες μας που ζουν στο νησί, δεν τους βλέπουν από απέναντι; Ή τους θεωρούν και αυτούς διερχόμενους;
Και για να αφήσουμε τα λογοπαίγνια: Ίσως τα πράγματα στο Αιγαίο να είναι πολύ πιο σοβαρά από όσο νομίζουμε και το βλέμμα μας προς εκείνη την πλευρά των συνόρων πρέπει να είναι μόνιμο και άγρυπνο.