Εσπρέσσο, ελληνικός, καπουτσίνο -10 μαγαζιά στην Αθήνα για πραγματικό καφέ που σε τραβάνε από τη μύτη - iefimerida.gr

Εσπρέσσο, ελληνικός, καπουτσίνο -10 μαγαζιά στην Αθήνα για πραγματικό καφέ που σε τραβάνε από τη μύτη

Aχνιστός καφές/ Φωτογραφία: Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο καφές στην ελληνική παράδοση κουβαλάει μια ολόκληρη φιλοσοφία: μερακλίδικος, με φουσκάλες ή χωρίς, από σπάνια χαρμάνια, στη χόβολη ή στο μπρίκι συντροφεύει την καθημερινότητα των ανθρώπων αιώνες.

Σταδιακά, όμως, οι ρυθμοί της ζωής μάς έκαναν να ξεχάσουμε αυτή τη μικρή απόλαυση και ο καφές έγινε απλώς ένα άγευστο υγρό που πίναμε απλώς και μόνο για να ξυπνήσουμε.

Σήμερα, όμως, οι νέες γαστρονομικές τάσεις επαναφέρουν τη μόδα του καφέ και δεν είναι λίγα τα μέρη στην πόλη που σερβίρουν εκλεκτά ροφήματα από ιδιαίτερες, ακόμα και πολύ σπάνιες ποικιλίες. Κι επειδή σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα του καφέ, εμείς σας προτείνουμε μέρη που σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσουν.

1) Mind the cup

Αυτό το υπέροχο καφέ, που κάνει λογοπαίγνιο με τη γνωστή φράση του μετρό, έχει βρεθεί στη λίστα του Βuzzfeed με τα «25 coffee shop που πρέπει να δει κανείς πριν πεθάνει». Εμείς, λοιπόν, είμαστε τυχεροί, γιατί δεν χρειάζεται να κάνουμε υπερατλαντικό ταξίδι, αρκεί να φτάσουμε μέχρι το Περιστέρι.

10 μαγαζιά στην Αθήνα για πραγματικό καφέ που σε τραβάνε από τη μύτη, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καφές ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΚΑΦΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ